Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault megane - brak połączenia z komputerem silnika!

30 Nov 2008 20:56 3570 7
  • Level 2  
    Witam.
    Mam problem z Renault megane 1.6 8V B+G 97r a dokladnie brak połączenia z komputerem. A mianowicie w złaczu diagnostycznym jest tylko zasilanie a na liniach K i L brak jakiegokolwiek sygnału.

    Jesli ktoś może doradzic gdzie szukać problemu będę bardzo wdzięczny.
    Pozdrawiam
    [Szkolenie 22.06.2021, g.9.30] Zabezpieczenia Internetu Rzeczy (IoT) programowe i sprzętowe. Zarejestruj się za darmo
  • Level 42  
    A jakiego sygnału szukasz i czym?
  • User removed account  
  • Level 2  
    Problem jest tego typu ze podlączane byly dwa testery i żadnym z nich nie udało sie uzyskac jakichkolwiek informacji z komputera.

    Podłączane testery to Mega macs55 i Sonda CAN Renault

    Po sprawdzeniu gniazda diagnostycznego miernikiem tylko na zasilaniu byl sygnał natomiast reszta "niema"
  • Level 12  
    Jak masz tam ABS lub inny jakiś system spróbuj połączyć się z nim jak nie da rady to zobacz czy coś nie zakłóca lini transmisji np radio jak nie jest orginalne
  • Level 2  
    Nie mam ABS'u ani poduszek wiec nie da rady sie polączyc. Co do radia to bede musial to sprawdzic.
  • Level 2  
    Nie jest to tez wina radyjka...

    Czekam na dalsze propozycje..
  • Level 17  
    clip się nie połączył? dziwne, sprawdź przewody w złączu diagnostycznym jak idą wiązki do ecu może gdzieś przerwana a może piny w złączu zaśniedziały?