Mam problem z odbiorem niektorych kanalow. Antenta 90cm offsetowa, konwerter dual, 0.4dB (nazwy nie pomne). Ustawiona na HotBirda (cyfra+) przy pomocy miernika. Odbiorniki sa dwa, jeden jakis stary srebny philips, drugi ferguson HD8800, na obu podobne zaklocenia na tych samych kanalach, a dokladnie na :
- Canal+ Film HD, Canal+ Sport HD (w zasadzie wszystkie HD mi nie chodza, albo nonstop na nich przerywa i szatkuje sie)
- Tele 5
- TV Silesia
- TV 4
- TVN 7
- AXN Scifi, i pewnie jeszcze pare by sie znalazlo...
Sila sygnalu w menu tego philipsa to 4.5 (na 5 mozliwych, zielony pasek nonstop).
Dzisiaj probowalem ustawic antene na nowo, uzywajac miernika oczywiscie, i nie dalo sie go juz poprawic, kazde ruchy anteny i krecenie konwerterem tylko go pogarszaly. Na dodatek pogorszyla sie jakosc tych wymienionych kanalow, wczesniej czasami mozna bylo je ogladac a teraz a wiekszosci albo ciemnosc albo nonstop szatkowanie.
W czym moze byc problem, konwerter siada, antena zle ustawiona, a moze kabel ?
- Canal+ Film HD, Canal+ Sport HD (w zasadzie wszystkie HD mi nie chodza, albo nonstop na nich przerywa i szatkuje sie)
- Tele 5
- TV Silesia
- TV 4
- TVN 7
- AXN Scifi, i pewnie jeszcze pare by sie znalazlo...
Sila sygnalu w menu tego philipsa to 4.5 (na 5 mozliwych, zielony pasek nonstop).
Dzisiaj probowalem ustawic antene na nowo, uzywajac miernika oczywiscie, i nie dalo sie go juz poprawic, kazde ruchy anteny i krecenie konwerterem tylko go pogarszaly. Na dodatek pogorszyla sie jakosc tych wymienionych kanalow, wczesniej czasami mozna bylo je ogladac a teraz a wiekszosci albo ciemnosc albo nonstop szatkowanie.
W czym moze byc problem, konwerter siada, antena zle ustawiona, a moze kabel ?