Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TOSHIBA SATELLITE A 300 PSAGCE problem z XP

03 Gru 2008 20:09 5199 18
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    Nie który nowy sprzęt kiepsko współpracuje z xp i starszym ponieważ sprzęt jest tworzony pod win vista. I to może być przyczyną! A jakie masz inne opcje ustawienia dysku oprócz AHCI??
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 10  
    witam
    Mam problem z laptopem TOSHIBA SATELLITE A 300 Przeinstalowałem Vistę na XP prof.(SP2) , zainstalowałem sterowniki ściągnięte ze strony TOSHIBY. wszystko dziala tylko nie mam glosu :/ z gory dzieki za pomoc :)
  • Poziom 29  
    A co widać w menedżer urządzeń > kontrolery dźwięku, wideo i gier?
  • Poziom 10  
    pisze kodery-dekodery dzwieku
    kodery-dekodery wideo
    starsze sterowniki audio
    starsze urzadzenia przechwytywania wideo
    urzadzenia sterujace mediami
    nie wiem jak znalesc jakis sterownik dzwiek mam zintergowany firmy intel corp. base board product name pomozcie bo bez dzwieku to sie nie da ;p
  • Poziom 10  
    dokladnie to jest PSAG4E czyli instalowac to z linka czy trzeba nowe szukac ?
  • Poziom 29  
    Powinny pasować. Instaluj - bo w sumie na stronie toshiby nie ma innych ;)
  • Poziom 10  
    zainstalowalem i nie pomoglo :/dalej nie mam dzwieku :/ i przy instalowaniiu sterownikuch resetowal mi sie najpierw wyskoczyl jakis blad na niebiskim tle i sie wylaczyl albo reset co to moze byc ?
  • Poziom 29  
    olo875 napisał:
    zainstalowalem i nie pomoglo :/dalej nie mam dzwieku :/ i przy instalowaniiu sterownikuch resetowal mi sie najpierw wyskoczyl jakis blad na niebiskim tle i sie wylaczyl albo reset co to moze byc ?

    Ten niebieski ekran to BSOD (Blue Screen of death) czyli w tym przypadku wina niekompatybilnego sterownika urządzenia.

    Pobierz ten sterownik i zainstaluj:

    http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/sound-20080616123125.zip

    Ten na 99,9% będzie dobry.
  • Poziom 10  
    mam ten sterownik i dalej nic z tego a moge prosic o nr gg End bo mam jeszcze inne pytania a wiec predzej sie dogadamy przez gg :)
  • Poziom 29  
    olo875 napisał:
    mam ten sterownik i dalej nic z tego a moge prosic o nr gg End bo mam jeszcze inne pytania a wiec predzej sie dogadamy przez gg :)

    Nie mam gg. Ale postaram się pomóc zdalnie. Odezwę się PW.
    Jak się uda to rozwiązanie problemu opiszemy tutaj.
  • Poziom 10  
    jak chce wlaczyc piosenke to pojawia sie komunikat ''zly sterownik DirecSound zainstaluj wlasciwe sterowniki lub wybierz inne urzadzenia. Kod bledu 88780078''
  • Poziom 29  
    Nie działa Ci muzyka, to czego się spodziewasz?

    Moje gg to 7121267
  • Poziom 10  
    no nie wiem myslalem ze moze to w czyms pomoc :/ jest jakies rozwiazanie na to ? :/ Mam teraz xp-ka i ukryta na dysku viste bo lapka kupilem z vista i nie wiem jak ja teraz odzyskac bo na viscie mi wszystko chodzilo wiec moze jak sie da to jakos wroce mimo ze nie podoba mi sie i nie lubie
  • Poziom 29  
    Odezwij się na gg... Prosić nie będę a chcę pomóc. Nie wiem na ile jesteś zaawansowany żeby pisać Ci tutaj o ręcznej instalacji sterowników, ale z tego co widzę szybciej sam to zrobię, bo zapewne się da.
    Po prostu wejdę na chwilę na Twojego PC i zobaczę co da sie zrobić. Akurat jednej osobie udało mi się dzisiaj tak pomóc...

    Dodano po 1 [godziny] 24 [minuty]:

    Sterownik udało się zainstalować.

    Zrobiłem to tak:

    Doinstalowałem poprawkę KB88111 po czym restart, ale menedżer urządzeń nadal pokazuje nieznane urządzenie.
    Instalacja sterownika "na siłę" czyli z Dysku wskazanie pliku *.inf nie działa i system ostrzega przez instalacją.
    Zrezygnowałem...

    Przeglądając menedżera urządzeń natknąłem się na nieznane urządzenie PCI (wykrzyknik)

    Postanowiłem doinstalować to urządzenie z katalogu w którym wypakowałem wcześniej archiwum sterowników chipsetu.

    Kliknąłem na nieznane urządzenie PCI > aktualizuj sterownik i wskazałem katalog ze sterownikami. System od razu "załapał" że znaleziono nowe urządzenie i jest nim High Definition Realtek...
    Kreator uruchomił się i trzeba było mu wskazać katalog ze sterownikami audio, po tym zabiegu wszystko działa jak należy.
    Oczywiście wraz uruchomieniem samej karty muzycznej pojawił się komunikat o modemie 56k, ale nie instalowałem sterownika, bo nie było takiej potrzeby - myślę, że duży % ludzi nie używa tego modemu już w ogóle. Zwyczajnie wyłączylem urządzenie w menedżer urządzeń
  • Poziom 10  
    dzieki za dzwiek Dziala wkoncu mozna sluchac muzyki ;p jak ktos ma problem to POLECAM End-a ;p