Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

problem z baterią do aparatu OLYMPUS SP-310

iv555 03 Gru 2008 21:29 1963 3
  • #1 03 Gru 2008 21:29
    iv555
    Poziom 2  

    proszę o radę w sprawie aparatu fotograficznego OLYMPUS SP-310.

    Od jakiegoś czasu na nowych bateriach mogłam zrobic max 10 zdjęc i NOWE baterie się wyczerpywały. Teraz przy włożeniu nowych baterii aparat już po włączeniu pokazyje że bateria jest wyczerpana i się wyłancza. Co mogło się stac z aparatem?
    Przywróciłam wszystkie ustawienia na fabryczne, nic nie dało.

    z góry dziękuję!

    0 3
  • #2 04 Gru 2008 09:09
    Dorian Olech
    Poziom 28  

    używasz baterii czy akumulatorów? Polecam to drugie> Dla aparatu liczy się przede wszystkim jaki mogą oddać prąd, a nie napięcie. Dobrze jest używać akumulatorków około 3000mAh

    0
  • #3 05 Gru 2008 21:45
    iv555
    Poziom 2  

    używam akumulatorów i nic:(

    0
  • #4 26 Maj 2011 13:26
    specolkom
    Poziom 2  

    Jeśli używasz akumulatorków R-6 być może pomoże Ci moja uwaga:
    Dopiero co zauważyłem, że akum. Panasonica 2100 mAh ( data prod. 03.2010 ) leżące już trochę dają po włożeniu do aparatu Olympus Fe110 efekt - full naładowane !!! ( sprawdziłem 8 szt ). Inne akum. GP 1500, 1600, 1800, 2300, 2700 oraz Sony 2700 nawet po naładowaniu dają efekt mrugnięcia ledami lub tylko otwarcia i zaraz zamknięcia obiektywu ( mają nawet wyższe napięcie od "leżących" Panasonic-ów ). Widocznie parametry wewn. Panasonic-ów są inne (mniejsza rezystancja wewn. ).
    Uwaga:akumulatory CR-V3, które mogłyby zasilać aparat nie mieszczą się w gnieździe. Musiałyby być dwustronnie wklęsłe a są wklęsłe z jednej strony. W przypadku FE 110 konieczne spiłowanie gniazda po 2 do 3 mm z każdej strony.

    0
  Szukaj w 5mln produktów