Dołączam prośbę o pomoc w znalezieniu firmware.
Odtwarzacz MP3 typu S1, firmowany przez BlueVision. Trafił do mnie po "wymamlaniu" przez dwuletnią audiofilkę
Po wyczyszczeniu i wysuszeniu odpalił, aczkolwiek miał brzydką tendencję do wyciszania do zera odtwarzania w losowo wybranym momencie. Dyktafon też nie pracował poprawnie, więc podkusiło mnie do zmiany firmware'u - skutek: Totally dead. Męczę go w zrywach od około roku z powodów czysto osobistych (bo żadne elektroniczne bydlę żartów se robić ze mną nie będzie
Przeszliśmy razem kasowanie śrubokrętem, przez kombinacje klawiszy, potem ADFU, histeryczny mail do ukkinga (na który, chyba rozumiejąc sytuację i fakt dostawania kota przez moją osobę - litościwie nie odpisał) po przerobieniu wszystkich kolorów podświetlania plus ogólna dyskoteka doszliśmy do stanu niebiesko-świecący PenDrive. Bez choćby jednej literki na LCD. I na tym stanęło z braku odpowiedniego Firmware'u.
No to tak:
BlueVision MP3 Player DVR
MP3/WMA/REC -->USB
S1 MP3 Player
Wilson Co. Ltd.
v.9.0.50
1GB NOFM (nimaradyja
Backlight 7 colours
ATJ2091N
SAMSUNG652 K9G8G08U0M PCB0
Oryginalny soft siedział taki:
2006/11/03
9.0.50.0000
Żadnych dodatkowych napisów na PCB nie ma!
Na płytce wyświetlacza są dwa napisy:
J1 NT7532-132*23
U502 K9K1G08
Stan na dzień dzisiejszy: bez zmian, mam dobrze działający PenDrive 1GB z niebieskim podświetleniem, 300-megowe archiwum RAR ze software'owym śmieciem na ten temat, dużą wprawę we wgrywaniu nie tego co trzeba firmware'u i doprowadzaniu ustrojstwa do stanu half-life, żadnego pomysłu jak toto postawić w stan "ressurection" bez pełnego firmware'u - stąd prośba o pomoc, może ktoś ma soft, lub taki sam mp3 do ściągnięcia softu, lub pełny firmware. Mógłbym śmiecia wyrzucić, ale się uparłem (taka dewiacja starcza).
PS: Kiedyś było łatwiej: wystarczył schemat, wiadro części i lutownica - a potem jakiś mądrala wymyślił uPC i firmware...
For Those About to PRC Player - We Salute You!

Odtwarzacz MP3 typu S1, firmowany przez BlueVision. Trafił do mnie po "wymamlaniu" przez dwuletnią audiofilkę

No to tak:
BlueVision MP3 Player DVR
MP3/WMA/REC -->USB
S1 MP3 Player
Wilson Co. Ltd.
v.9.0.50
1GB NOFM (nimaradyja

Backlight 7 colours
ATJ2091N
SAMSUNG652 K9G8G08U0M PCB0
Oryginalny soft siedział taki:
2006/11/03
9.0.50.0000
Żadnych dodatkowych napisów na PCB nie ma!
Na płytce wyświetlacza są dwa napisy:
J1 NT7532-132*23
U502 K9K1G08
Stan na dzień dzisiejszy: bez zmian, mam dobrze działający PenDrive 1GB z niebieskim podświetleniem, 300-megowe archiwum RAR ze software'owym śmieciem na ten temat, dużą wprawę we wgrywaniu nie tego co trzeba firmware'u i doprowadzaniu ustrojstwa do stanu half-life, żadnego pomysłu jak toto postawić w stan "ressurection" bez pełnego firmware'u - stąd prośba o pomoc, może ktoś ma soft, lub taki sam mp3 do ściągnięcia softu, lub pełny firmware. Mógłbym śmiecia wyrzucić, ale się uparłem (taka dewiacja starcza).
PS: Kiedyś było łatwiej: wystarczył schemat, wiadro części i lutownica - a potem jakiś mądrala wymyślił uPC i firmware...
For Those About to PRC Player - We Salute You!