Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

BMW e36 '93 ...zablokowane drzwi.

dubza 07 Dec 2008 11:07 11146 16
Wago
    dubza
    Level 10  
    Witam.
    Pare dni temu wyczerpały mi się baterie w pilocie, więc musiałem otwierać centralny kluczykiem.
    Wczoraj natomiast centralny padł i od strony kierowcy moge otworzyć tylko te drzwi. Wszystkie inne są zablokowane i nie można ich otworzyć w żaden sposób.
    Wymieniłem baterie w pilocie, ale auto i tak nie reaguje.
    Macie może jakieś pomysły co padło?

Pozdr.
  • Wago
    leonek4
    Level 29  
    Posiadasz alarm i czy sam sterownik zamka centralnego? I może masz jego nazwę model?????
  • Wago
    dubza
    Level 10  
    Alarmu nie ma, tylko centralny. Modelu niestety nie znam.
    Wydaje mi się że wina nie leży po stronie pilota, bo mógłbym otoworzyć drzwi ręcznie.
    pkhenr
    Level 32  
    Pilot ze sterowaniem jest podłączony pod sprawny centralny zamek.Jeśli centralny oryinalny nie działa -został w pozycji zaryglowanej to ja próbowałbym wskrzesić central z kluczyka (może bezpiecznik)ale może też dokładana centralka zdalnego sterowania zablokowała mozliwość prawidłowej pracy centralnego zamka .Rozwiazanie :jesli nie bezpiecznik to może odpięcie aku na kilka minut.Na końcu poszukać trzeba centralki -może być nad nogami pasażera za schowkiem.
    dubza
    Level 10  
    Spróbuje narazie z odłączeniem aku.
    Zostawie na godzine i sie zobaczy.
    leonek4
    Level 29  
    15 minut powino wystarczyć ! Można też dobrać sie to fabrycznego sterownika zamka i spróbować podać plus (chyba jest sterowany plusem) na zamykanie i otwieranie!
    dubza
    Level 10  
    Niestety, odłączenie aku nic nie dało.
    Próbowałem otwierać kilkanaście razy kluczykiem i raz centralny chwycił. Ale już więcej niestety nie i znowu się poblokowało. Mimo tego i tak auto nie reaguje wogóle na pilota.
    leonek4
    Level 29  
    popatrz przy sterowniku fabrycznym nie pamiętam gdzie się znajduje ale jak przekręcasz kluczykiem to pewnie słychać gdzieś przekazniki więć trzeba tam szukać
    dubza
    Level 10  
    Nie jest przypadkiem za schowkiem?
    Teraz to juz nic nie słychać! ;)
    leonek4
    Level 29  
    spróbuj ręcznie! cen. umieszczony napewno jest po stronie pasażera
    dubza
    Level 10  
    Zostawiłem auto u znajomego mechanika....i nie ma pojęcia co jest z zamkiem!:/ Nawet rozkręcenie drzwi nie pomogło. Chyba zostaje wymiana całego centralnego.
    mr-perch
    Level 29  
    Spróbuj odłączyć każde drzwi od instalacji c.zamka i podawaj bezpośrednio na każdy siłownik zasilanie (przez bezpiecznik). Może być wymagane łączenie niektórych przewodów, żeby odryglować siłownik.
    flash_mm
    Level 20  
    uszkodzil ci sie sterownik i podal stale 12v na silniki. poniewaz masz ryglowanie - nie da sie otworzyc od srodka pozostaje tylko reczny demontaz silnikow po demontazu tapicerek. problem bo drzwi zamkniete.
    Sanndman
    Level 11  
    Jedz z autem na kompa i odrygluje Ci te drzwi bo jak juz wczesniej bylo napisane BMW posiada ryglowanie zamkow i w zaden sposob nie otworzysz zaryglowanych drzwi. Pobaw sie pilotem - przytrzymaj dluzej ktorys z guzikow moze zaskocza Ci te rygle i bedzie ok.
    flash_mm
    Level 20  
    nie raz spotkalem sie z zalanym lub inaczej uszkodzonym modulem centralnego za schowkiem, przewaznie podaje na stale napiecie na silniki i one sie pala lub przypiekaja szczotki na wirniku. jesli komputerem ich nie odryglujesz to pozostaje sposob jak pisalem.
    p.s. silownik z zamka sciaga sie podwazajac go plaskim srubokretem do gory., ale tapicerke trzeba zdjac przy zamknietych drzwiach.
    neon_vr6
    Level 11  
    u mnie nie dalo sie otworzyc ....byłe zepsuta krancówka drzwi (ten czarny rygiel o ktory zamykamy drzwi)....

malo tego nie dalo sie odpalic przy zamknietym alarmie przynajmniej nie u mnie 95r 318 is
    ale po docisnieciu drzwi o pilotem otworzeniu otwierał wszystko .... w przednich drzwiach sa te krancowki .
    meteo1985
    Level 10  
    Rano padł mi akum. Autko było otwarte więc wcisnąłem korki i zatrzasnąłem drzwi. Po wsadzeniu akumulatora otwarłem tylko drzwi kierowcy. Reszte ani od zew ani od wewnatrz nie moge otworzyć. Czy da sie to zrobić bez demontazu tapicerki np podajac impuls na kazdy z siłowników tylko na jaki przewód. Czy musze odpiąc wtyczke ze sterownika?