Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Obrotomierz - Opel Kadett ..?

roy_ 22 Mar 2004 20:45 3065 7
    roy_
    Level 16  
    Witam .Mam kadetta 1.3 benzyna na gazniku i chcialbym wstawic do niego licznik z obrotomierzem od nowszego kadetta (pewnie kupie cos takiego na giełdzie za kilka zł :) ) .Czy te licznki były montowane tylko w autach z wtryskiemi są podłaczane do komputera ?Sorry za takie smieszne (pewnie dla wtajemniczonych) pytania.Czy jest mozliwosc wstawienia do mojego kadetta takiego licznika czy bedą jakies problemy?
    Dziękuje za wszelkie wskazówki .
    Anonymous
    Anonymous  
    patrycjapati11
    Level 12  
    Ja też mam kadetta 1.3i z wtryskiem i nie mam obrotomierza więc to nie zależy od wtrysku czy od komputera, poprostu obrotomierze miały zakładane sam. o więkrzych pojemnościach (1.6-2.0).
    NewUser
    Level 13  
    Posiadanie obrotka nie zalezy od pojemnosci silnika tylko od pakietu wyposazenia z jakim Kadzio wyjechal z fabryki.

Pozdro
    Ultor23
    Level 1  
    witam link nie dziala http://traviz.ys.pl/ktk/forum gdzie jeszcze moge znalezc sposob podlaczenia licznika LCD do kadeta E LS silnikiem 1.3
    przy czym oczywiscie jestem laikiem :)

prosze o pomoc
    pozdrawiam
    Yellow21
    Level 12  
    wiem że trzeba ktorys kabel podlaczyc do sewki ale ktory i gdzie dokladnie to nie wiem moze ktos wie ???? prosze o podpowiedz
    prezes11
    Level 23  
    w zwykłym obrotomierzu sygnał bierzesz z minusa cewki zapłonowej -kabel zielony i odpowiedz 2 zegary LCD-digital to wieksza zabawa i to tylko dla dobrego elektryka + odpowiednie koszty wiec nie polecam