Witam, ostatnio w wieżowcu na wybrzeżu miałem okazję podpatrzyć nowe rozwiązanie: jednego tunera Cyfrowego Polsatu na abonentów całego wieżowca- przynajmniej tak to wyglądało, bo pracujący konserwator nie miał czasu porozmawiać. W szafce mieścił się tylko tuner: Samsung DSB-5305G i modulator AVM 1-02 AXNG z zasilaczem. Do tunera przychodził sygnał z konwertera z anteny na dachu. Z tunera, ze złącza euro, sygnał audio wideo, doprowadzono dwoma czinczami do wejścia audio wideo modulatora AVM 1-02 AXNG. Z modulatora koncentrycznym kablem sygnał wychodził do sieci abonenckiej wieżowca- zapewne jeszcze korygowane wzmacniaczami. W tunerze na wygląd, była włożona normalna karta. Bardzo proszę o pomoc co to jest za nowe rozwiązanie, czy karta jest opłacona na określoną ilość abonentów , skoro do tej pory wiem że aby w dwóch pokojach oglądać niezależnie Cyfrowy Polsat- potrzeba dwóch tunerów. Będę starał się wypytać o to rozwiązanie mojego znajomego, który jest znajomym tego konserwatora, ale będę mógł to zrobić za parę tygodni a nie miałem okazji porozmawiać z kimś z tego wieżowca, jednak opiszę jak jest to rozwiązane w rzeczywistości. Bardzo proszę o odpowiedzi czy jest to jakieś nowe rozwiązanie platformy Cyfrowy Polsat? bo jak na razie nie mogę w necie znaleźć na ten temat informacji.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.