Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

6300 Fleszuje się, w normal mode wchodzi ale się nie włącza

10 Gru 2008 09:54 1217 6
  • Poziom 22  
    Telefon dostałem po bardzo lekkim zalaniu, po umyciu i przefleszowniu, w normal mode wchodzi, ale włącznikiem włączyć się nie chce. Nie reaguje również na ładowarkę. Ma ktoś solucję przejść włącznika.
  • Poziom 39  
    wymienić Z300 przez niego idzie włacznik / filtr klawiatury/. Jak nie pomoże to uszkodzony UEM /PWRON/.
  • Poziom 31  
    Powodzenia w szukaniu Z300, filtrów klawiatury na włączniku i UEM-a w 6300...
    Jak nie ładuje ani nie odpala zajmij się w pierwszej kolejności kwarcem B2200.
  • Poziom 22  
    ok a jak sprawdzić czy ten kwarc jest dobry. Tel był kompany ale jak się tak dobrze przyjrzałem to faktycznie w okolicy tego kwarcu jest jeszcze troszkę syfu i cyna tak jakby utleniona

    Dodane

    Podmieniłem z n73, niestety ma inne oznaczenie Ten z 6300 to "A7YL" a z n73 "A74L"
    Telefon zaczął ładować ale nadal się nie włącza.
    Czy pomimo różnicy w oznaczeniu te kwarce mogę być wymienne?

    dodane

    Przyczyna okazała się dużo prostsza niż przypuszczałem Sprawdziłem cały tor od włącznika do retu i okazało się że wyżarło pada od r 2406. Na szczęście jest tam punkt kontrolny który jest połączony z urwanym padem od rezystora.

    Teraz kolejne pytanie Tel nie widzi karty sim. Czy to może być wina źle wgranych cerów?
  • Poziom 31  
    Sprawdź włącznik i elementy po drodze od niego do TAHVO. Kwarce możesz zamieniać, pracują na tej samej częstotliwości.
  • Spec od GSM
    Kwarce sprawdzamy oscyloskopem. Odnosnie sim to sprawdz przejscia od zlacza do glassa, glass, dalej Retu.

    pozdr
  • Poziom 22  
    ok Sprawdzę ale już jutro Mam jeszcze pytanie odnośnie fleszowania, Który plik podstawia się za cnt bo coś namieszałem w sofcie i mam małe problemy.

    Tel już się włącza włącznikiem Przeżarło jeden pad od rezystora za włącznikiem, Kartę już czyta, wyżarło jeden pad w glasie, podstawiony z doct 4, Powstał nowy problem, Tel przestał podświetlać, Wszystkie przejścia są, bga sterujące raczej powinno być ok. Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie szukać 13V Wnioskuję że między punktem j2429 a kondensatorem (już nie pamiętem oznaczenia, chyba 2314) ale jak to zmierzyć