Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Subaru Impreza 2008 alarm can potrzebna rozpiska co w aucie

polonski 10 Dec 2008 12:45 1778 2
    polonski
    Level 11  
    Witam, miał ktoś może do czynienia z Subaru Impreza z 2008roku (to bodajże to samo co 2007) chodzi o rozpiskę kabelków w aucie do podłączenia jakiegokolwiek alarmu bazującego na can, kolorów kabelków w aucie, gdzie z grubsza szukać, gdzie can H gdzie can L, gdzie odcięcie, gdzie kierunkowskazy (może być sterowanie awaryjnych) i to w sumie tyle, posiadam wiele rozpisek do aut nie can, łącznie ze zdjęciami w trakcie montażu, chętnie odwdzięcze się w razie czego podsyłając takie rozpiski.
    AP.
    polonski(_at_)wp.pl
  • Helpful post
    wiesiekj
    Level 28  
    pw
    polonski
    Level 11  
    Dostałem na pw kilka schematów, teoretycznie wszystkie się nadawały, jednakże w praktyce nie było tak różowo. Alarm w żaden cud nie chciał działać, najpewniej nie współpracował z can, lub źle były odnalezione przeze mnie przewody od can (wypróbowałem kilka kombinacji, kolory przewodów się zgadzały, próbowałem pod deską rozdzielczą, przy liczniku, jeszcze gdzieś i nic) lub alarm nie miał odpowiedniego programu do tego auta, choć w rozpisce podano że jednak tak.
    Okazało się że bez najmniejszego problemu można założyć alarm analogowy i tak też zrobiłem. Centralny zamek (podłączenie go) to normalne impulsy masy, kierunkowskazy normalnie plusem, lub jak kto woli podanie masy włączające awaryjne (tak długo jak długo podana mas a nie impuls masy), drzwi, bagażnik normalnie. W sumie można temat zamknąć