Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Mondeo MK3 2003 TDCI gasnie jak troche pochodzi

cooler123456789 10 Dec 2008 16:26 9868 6
    cooler123456789
    Level 10  
    Witam. Mam forda mondeo MK3 TDCi 2003 rocznik, gaśnie mi jak pochodzi dłużej a potem jak jest ciepły nie można go odpalić, wymieniłem w nim filtry itp rzeczy nawet został wymieniony czujnik wału korbowego który to miał być przyczyną tego problemu, została nawet wymieniona kostka tam gdzie bezpieczniki pod maską z prawej strony i nic dalej to samo. Koledzy co to może być? Z początku po zakupie chodził lux przejechał ponad 1000 km i ten problem się pojawił.

Dodano po 16 [minuty]:

dodam ze wtryski tez zostały wymienione na nowe
    cardiag
    Level 30  
    zrobiona jakaś diagnostyka? Łapie errorki?
    marek1977
    Level 33  
    Wymieniliście czujnik wału korbowego, a co z czujnikiem na wałku rozrządu? Może podpięcie pod komputer rozwiało by tą gęstą mgłę która unosi się wokół Twojego auta.
    cooler123456789
    Level 10  
    Autko było podpinane pod komputer i wylatywał ze to czujnik wału korbowego i jakaś kostka nic więcej, czujnik jest wstawiony nowy i kostka i dalej gasnie, w czoraj mi na cuda pochodził 2 h ale zgasł.

Dodano po 4 [minuty]:

Dodam że błędy były wyczyszczone 2 razy i dalej to samo z tym gaśnięciem. Patrzyłem na kable i wtyczki pod maską koło silnika wypinałem i wpinałem czy może gdzie nie dochodzi i pochodził 2 h ponad na cuda. Po około 3 zgasł. Nie wiem czasem czy to nie wina z kabli którego, dałem go znów do mechanika i ma sprawdzać elektrykę ciekawe co wymyśli

Dodano po 4 [minuty]:

Na desce od początku miga mi taka sprężynka pomarańczowa, dodam że świece żarowe były wymieniane .
    ireneu
    Level 12  
    Ta pomarańczowa sprężynka to niestety nie świece, byłoby za prosto. Ta kontrolka oznacza najczęściej problem z wtryskiwaczami, poczytaj na forum mondeo.
    wojtek1984
    Level 12  
    To musisz sprawdzić jeszcze zawór na pompie jakie masz na nim napięcie a jakie na akumulatorze jeżeli będzie różnica to możesz mieć padnięty przekaźnik zasilania pompy wtryskowe no albo czujnik położenia walka rozrządu.
    danielkoz
    Level 13  
    pochodzi trochę to znaczy 20sekund czy 20 minut?