Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Laguna 96' 2.0 KAT - brak ogrzewania

fakatuku 11 Gru 2008 17:03 8646 8
  • #1 11 Gru 2008 17:03
    fakatuku
    Poziom 2  

    sciagnalem sobie okazyjnie autko z Francji, jezdzilem tam sobie ze 3 miesiace i nie odczuwalem tego problemu dopoki nie wrocilem do kraju, zimno a ogrzewania brak! powiem tak, termostat sprawdzony i sprawny, uklad chlodniczy czysty, plyny wymienione, nagrzewnica ciepla, tylko ogrzewania w autku brak..
    pewien pomysl mam, ale chcialbym sie upewnic i dopytac, mianowicie obok zegarka jest czujnik temperatury, ktory ciagle pokazuje jakies dziwne liczby, rzedu 60-80 stopni celcjusza, czy to moze byc powod? autko ma climatronic i dziala bez zarzutu, tylko to ogrzewanie.. jezeli to moze byc powod to gdzie moge szukac tego czujnika temperatury? wymiana? co radzicie

    0 8
  • #2 11 Gru 2008 20:40
    SzymonHK
    Poziom 20  

    Czujnik może być w okolicy lampki sufitowej, taka mała kratka, w niektórych wersjach jest tam wiatraczek zasysający powietrze do czujnika.

    0
  • #3 11 Gru 2008 20:48
    lukasz plonka 83
    Poziom 12  

    może być zabita nagrzewnica ,pewnie będzie do wymiany

    0
  • #4 11 Gru 2008 22:01
    cali81
    Poziom 11  

    Obok zegarka to jest wyświetlacz temperatury a na zewnątrz jest jego czujnik schowany w prawym lusterku pod spodem. A jeżeli nie leci ciepłe powietrze to sprawdż przesłonę czy prawidłowo działa.

    0
  • #5 16 Gru 2008 19:26
    fakatuku
    Poziom 2  

    no raczej jest to czujnik.. ktos wie gdzie moge kupic taki czujnik? u mnie w miescie nie ma w zadnym sklepie, na necie tez ciezko znalezc..

    0
  • #6 20 Sty 2009 21:23
    softail
    Poziom 10  

    1.Z tego co się orientuje to w modelu z klimatronikiem jest silniczek sterujący klapką nawiewu, sprawdz czy działa.
    2. Nie wymieniaj nagrzewnicy, szkoda kasy, lepiej ją wyczyścic rozbierając ją. Odkręcamy 4 śrubki, wyjmujemy nagrzewnicę, rozbieramy szczyt, wyjmujemy spirale z rurek, składamy na czerwony silikon i gotowe.

    0
  • #7 31 Sty 2010 21:10
    Abhorsen
    Poziom 1  

    chcialbym abys jesli to mozliwe, powiedzial jak rozwiazales swoj problem:) prosze bo mam podobny:cry:

    0
  • #8 07 Gru 2010 15:27
    jokerro
    Poziom 33  

    Podpinam sie do tematu.Taki sam model i niegrzeje w kabinie.Na poczatku przez pare sek.poleci takie złamane powietrze i potem dalej zimne.Uklad przeczyszczony srodkiem,waz zasilajacy nagrzewnice goracy i ten ktorym wraca ciecz tak samo goracy a cieplym niedaje w srodku.Czy klimatronik przypadkiem nieprzysłania do konca jakiejs klapy?Jak ma ktos pojecie jak do tego tam sie dostac itd to prosze o jakies wskazowki.Dzieki z gory.

    Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]:

    Sprawdziłem i silniczek otwierania klapy cieplo zimno dziala.Nawet wyciagnąłem go i recznie zamykalem i dalej to samo.

    0
  • #9 18 Gru 2010 21:02
    Rafi-03
    Poziom 9  

    jokerro a gdzie jest ten silniczek od tych klap bo u mnie to samo się dzieje co u was (Laga 96' wersja z klima tronikiem,zgazowana)
    ja znalazłem jeszcze dodatkową rzecz jak puszczę obieg powietrza ten w środku bez ingerencji powietrza z zewnątrz pojazdu to jakoś tam jeszcze grzeje ale w zamian za to szybki parują w zastraszającym tempie.
    Jak macie jakieś rozwiązania to dajcie znać w poniedziałek będę walczył.

    2