Witam
Mam stroboskop prawdopodobnie mocy 1500wat (wynika to z faktu że na oddzielnym sterowniku pisze "strobo 2000" i to by tak pasowało że z sieci będzie ciągnąć 2kW)
Niestety nie wiem jaki tam jest palnik (pisze tylko na nim omnilux).
Jak szukałem w sklepie palnika to znalazłem OMNILUX XOP-15 100V/1500W, z opisu wynika że jest na 100V a jak miernikiem zmierzyłem napięcie na palniku +/- to było ok 1200v (palnik najprawdopodobniej uszkodzony bo słychać cykanie jak by sie chciał zapalić ale nie świeci), kondensatory to 0,33uF 400V więc bez obciążenia wiem że będzie większe napięcie ale nie aż tak wysokie.
Jest sterowany analogowo (nie dmx)
Jeśli ktoś ma do tego schemat to proszę wstawić
Proszę o pomoc bo nie wiem jaki mam kupić do niego palnik
I jeszcze taie pytanie: jak zrobić regulacje jasności świecenia ?
Mam stroboskop prawdopodobnie mocy 1500wat (wynika to z faktu że na oddzielnym sterowniku pisze "strobo 2000" i to by tak pasowało że z sieci będzie ciągnąć 2kW)
Niestety nie wiem jaki tam jest palnik (pisze tylko na nim omnilux).
Jak szukałem w sklepie palnika to znalazłem OMNILUX XOP-15 100V/1500W, z opisu wynika że jest na 100V a jak miernikiem zmierzyłem napięcie na palniku +/- to było ok 1200v (palnik najprawdopodobniej uszkodzony bo słychać cykanie jak by sie chciał zapalić ale nie świeci), kondensatory to 0,33uF 400V więc bez obciążenia wiem że będzie większe napięcie ale nie aż tak wysokie.
Jest sterowany analogowo (nie dmx)
Jeśli ktoś ma do tego schemat to proszę wstawić
Proszę o pomoc bo nie wiem jaki mam kupić do niego palnik
I jeszcze taie pytanie: jak zrobić regulacje jasności świecenia ?