Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

webasto thermo 90 s - ogrzewanie nie grzeje

cargotruck 14 Gru 2008 10:23 4290 5
  • #1 14 Gru 2008 10:23
    cargotruck
    Poziom 2  

    Witam.
    mam w ciągniku siodłowym volvo ogrzewanie stacjonarne webasto thermo 90 s. Problem: ogrzewanie się załacza ale nie grzeje i po 3 min się wyłacza. na właczniku miga kontrolka 1 długi 5 krótkich. proszę o pomoc. moze ktos ma instrukcję z opisem kodów. jarek(malpa)cargo-truck.pl lub truckctt(malpa)o2.pl

    0 5
  • #2 14 Gru 2008 11:20
    maciek bogatynia
    Poziom 14  

    Jest kod 01 który oznacza Brak startu.
    Należy sprawdzić dopływ paliwa (drożność przewodów lub uszkodzona pompka paliwa-za mała wydajność)lub może już być wypalona włóknina w palniku.

    0
  • #3 14 Gru 2008 11:26
    cargotruck
    Poziom 2  

    WITAM.DZIEKI ZA POMOC.NAPRAWIA PAN TAKIE OGRZEWANIA?JAKA JEST SZANSA ZEBY TO SZYBKO NAPRAWIC U PANA?

    0
  • #4 15 Gru 2008 16:15
    skylark
    Poziom 25  

    W Oławie jest mocy serwis Webasto... po co dalej szukać?

    1
  • #5 18 Gru 2008 08:38
    cargotruck
    Poziom 2  

    no no własnie to zrobiłem i dalej jest problem

    Dodano po 1 [minuty]:

    wymieniłem palnik zgodnie z sugestia i dalej jest to samo. z jedną różnicą. teraz przez tą chwilę gdy webasto chodzi, grzeje wcześniej nie grzalo.

    0
  • #6 18 Gru 2008 09:01
    skylark
    Poziom 25  

    Jeśli zaczyna palić równomiernie i po chwili wyłącza się pompa paliwa, a po następnej minucie ponawia start z podobnym skutkiem, to problem leży po stronie czujnika płomienia.
    Jeśli zaś pali i szybko się wyłącza, a wymiennik jest gorący to problem jest w obiegu wodnym... pompa do wymiany?

    0