Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

CD Technics SL-EH 680 - w trakcie odtwarzania CD zacina się

olo112 14 Dec 2008 15:05 2972 2
    olo112
    Level 2  
    Może któryś z forumowiczów mi pomoże w ustaleniu usterki - CD w trakcie odtwarzania płyty zacina się, zawiesza - szczególnie na początku płyt. Muszę słuchanie zacząć od np. piątego utworu. Co ciekawe po kilkuminutowym posłuchaniu mogę wrocić do początkowego utworu i czasami jest dobrze, choć nie zawsze. Nadmienię, że czyszczenie lasera nie przyniosło spodziewanego efektu.

Proszę poprawić temat.
    Regulamin pkt. 11.
    GM
    Jerzy Majkut
    Level 25  
    Witam! Kolego ten sprzęt ma złożone działanie i zawiera różne podzespoły, i aby dobrze były czytane płyty musi wszystko dobrze współdziałać (mechanika, elektronika i optyka). Trzeba sprawdzić, który podzespół niedomaga i zająć się jego naprawą ( te wiadomości zdobywa się długoletnim serwisowaniem takich urządzeń). Jeżeli potrzebujesz pomocy to najpierw sam obejrzyj i posprawdzaj urządzenie, aby określić jego uszkodzenia (napięcia, sprawność mechaniki- silników- prowadnic, itp), a jeżeli jest to trudne i niemożliwe to lepiej oddać urządzenie do serwisu. Pozdrawiam.
    Mariuszj10
    Level 10  
    u mnie po naciśnięciu górnej części talerzyka który dociska płytę cd od góry przestaje przeskakiwać odtwarzacz