Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Candy Holiday 80. Woda wylewa się z szuflady

Mazoku 14 Dec 2008 22:59 5604 4
    Mazoku
    Level 1  
    Mam spory problem z pralką... Podczas prania a dokładniej na etapie płukania (tak myślę), kiedy pralka pobiera wodę, przecieka mi szuflada. Woda wycieka z niej cienkimi strużkami, całkiem sporo tego wypływa. To dzieje się tylko podczas płukania. Kiedy pralka pobiera wodę na początku nic takiego się nie dzieje. Nie wiem co z tym zrobić. Podczas mojego pierwszego prania jakie robiłam, nic takiego się nie działo... Byłoby miło gdyby ktoś miał sposób na mój problem :)
    80arturr
    Level 18  
    Wyjmij szuflade i dokładnie wyczyść przegrode na płyn wyjmij z niej także te wkładke i sprawdź dobrze te dwa kominki którymi woda z płynem wypływa z szuflady.
    A1234nd
    Level 20  
    wyczyść odpowietrzenie zbiornika
    METODA
    Level 11  
    Witam mialem ten sam problem ... rozebralem pralke (gore) i jest tam takie cieglo na srodku szarego zbiornika na proszek i plyn musisz poregulowac takim zaczepem na pol sloneczku do gory albo w dol wtedy korygujesz polozenie dozownika wody. Bo jak zagladniesz po wyciagnieciu szufladki na gore pojemnika zobaczysz siec kanalikow ... jezeli dozownik wody kieruje strumien nie do kanalika albo w bok wtedy plyn nie jest wyplukiwany i wszystko sie zatyka. trzeba wyreguowac tak zeby pryskalo w srodek kanalika na plukanie, krec przy tym programatoem zeby zobaczyc kiedy dozownik jest w polozeniu na plyn. Ruch zaczepu na sloneczku w gore przesuwa dozownik w str plynu do plukania a w dol w strone proszku. Wlasnie wyregulowalem u siebie i zobaczymy cy po raz kolejny zaleje lazienke :)
    Pozdrawiam
    NlZKl
    Level 10  
    Mam dokładnie ten sam problem - podczas płukania (9 na programatorze) woda wylewa się górą przez szufladkę. A ponieważ i tak teraz nie używamy proszku ani płynu do płukania (używamy kapsułek wyrzucanych bezpośrednio do bębna. Zastanawiam się, czy po prostu nie wyciąć otworów w dnie szufladek na płyn do płukania, aby przyspieszyć odpływ wody. Co o tym myślicie?