Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] jak wyjąć skrzynkę bezpieczników renault laguna 2.0 95r

stn2 18 Dec 2008 10:11 9506 14
    stn2
    Level 11  
    Mam lagunkę i chcę wyjąć przekaźnik do pogrzebania tylniej szyby może ktoś wie czy trzeba wyjmować całą skrzynkę czy nie? Jeśli trzeba to jak to zrobić, a jeżeli nie trzeba to jak się dobrać do tego przekaźnika? Z tego co wiem to on jest bardzo głęboko że nie można go sięgnąć ręką pozdrawiam :D
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    stn2
    Level 11  
    tam na dole cyka tak jak napisałeś przy szybie sprawdzałem kable i są całe ale nie sprawdzałem w tej gumie co wchodzi do klapy od góry ( chyba o to chodzi tak?) sprawdzę to . pytanie trochę może głupie ale tyle mam wspólnego z elektroniką jak black metal z disco polo

Dodano po 12 [minuty]:

oczywiści nie obyło się bez problemów jak sprawdzałem kable przy szybie tylniej trzeba tam od kręcić taki plasticzek który po odchyleniu lekkim zrobił "pstryk" :D i maiłem dwa elementy zamiast jednego :D
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    stn2
    Level 11  
    dobra mam multimetr tylko jak mam przyłożyć go i jak mam ustawić to pokrętło w nim ?
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    stn2
    Level 11  
    dobra a jak dobrać się do tego kabla bo nie ma napięcia czy coś jeszcze sprawdzić zanim postanowię wymienić kabel ?.. ach jak może to nie mądre pytanie ale jak wymienić ten kabel tz. jak go przeciągnąć i jak on idzie w którym miejscu zacząć? :D

Dodano po 7 [minuty]:

ACHA a ten plasticzek co zrobił mi "pstryk" dałeś zdjęcie to na zdjęcie są pokazane wejścia a ten plaskiczek chowa kable po stronie zewnętrznej czyli nie widać na zdjęciu ale jest blisko musiałeś go demontować żeby wyjąć wejście... :D
  • Helpful post
    tomus01031985
    Level 10  
    słuchaj kolego miałem ten som problem. sprawdz kostke pod lewym glosnikiem tam na pewno nie łączy!
  • Helpful post
    tvsat
    Level 14  
    Mam podobny problem z laguną ale 98, też szyba nie grzeje. Rozkręciłem głośniki, ale nie widzę tam złączki, kable lecą to fakt, nie chcę tam za bardzo grzebać. Który to lewy głośnik? jak otwieram klapę to lewy?
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
  • Helpful post
    tomus2k
    Level 26  
    Laguna ma jeszcze kostkę w boczku koło nogi kierowcy , jak zdejmiesz tą zaślepkę na słupku pod deską rozdzielczą to zobaczysz są dwie. Najlepiej otworzyć obydwie i zobaczyć co się tam dzieje. Z powodu wilgoci często są one zaśniedziałe ( a w jednej z nich jest zasilanie pompy co może unieruchomić samochód) No i przed złożeniem popsikać WD40
  • Helpful post
    Krzysi0
    VIP Meritorious for electroda.pl
    tomus2k wrote:
    No i przed złożeniem popsikać WD40

Zrobie mały offtopic tutaj bo nie moge już takich bredni czytac.

WD40 to można sobie ew popsikać zardzewiałą nakrętke a i to nie bardzo bo są lepsze preparaty. Do styków elektrycznych są preparaty np. Kontakt S albo spray wypierający wilgoć i inne tego typu.
  • Helpful post
    tvsat
    Level 14  
    Ok, będę szukać.
    stn2
    Level 11  
    Udało się wszystko wg. instrukcji