Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

skoda FABIA II -moduł komfortu

viper44 18 Dec 2008 15:28 7612 3
    viper44
    Level 2  
    Mam pytanie do kolegów.
    Niedawno kupiłem sobie Fabię II model Clasic z pakietem fun, ale do celu jest tam centralny zamek , może ktoś wie czy istnieje możliwość sterowania z kluczyka centralnym tzw. kluczyk scyzoryk????
    ktoś mi powiedział że zależy to od modułu komfortu, kluczyk z sterowaniem można kupić na allegro ale czy ja jestem sam w stanie to wszystko ze sobą zgrać tak by działało??? Wiem że immobiliser trzeba na nowo zakodować albo wyjąć ze starego kluczyka ale jak zrobić żeby działał centralny na pilota i czy to jest możliwe????
    Proszę o pomoc
    dzięki Wielkie i Pozdrawiam
  • Helpful post
    Horse5
    Level 15  
    Tak czy siak ktoś musi obejrzeć twój samochód, w najlepszym wypadku należało by wprogramować pilota i uaktywnić funkcję sterownika radiowego komputerem, zazwyczaj jednak potrzebny jest sterownik radiowy centralnego zamka, kostki pasują od tego który jest już tam zamontowany(po lewej od kierownicy u góry deski rozdzielczej), lecz mogą nie być połączone wszystkie kable, taniej i efektywniej jest założyć alarm lub sterownik radiowy i jednocześnie dzięki temu mieć dodatkowe zabezpieczenie auta odcinkę i funkcję komfortu z wyzwalaną z pilota alarmu.
    viper44
    Level 2  
    Bardzo wielkie dzięki , czyli już wiem co mam zrobić narazie niewiele mogę bo przez 2 lata gwarancji nie mogę ingerować w elektrykę bo niestety stracę gwarę... a podłączenie kompa i zmiana funkcji podchodzi pod ingerencję w elektrykę , Ale dzięki wielkie za objaśnienie.Pozdro
    Horse5
    Level 15  
    nie podchodzi bo nikt tego nie udowodni że zmieniało się ustawienia sterownika centralnych, zgodnie z przepisami unijnymi serwis niema prawa kwestionować montażu wykonanego w autoryzowanym zakładzie. Z resztą jeśli montaż jest schludny i profesjonalny to nikt się do niczego nie przyczepi.