Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

problem z podłączeniem kierownicy GamePort

grzesiek1193 18 Dec 2008 19:00 2055 4
  • #1
    grzesiek1193
    Level 10  
    Witam
    Mam starszą kierownicę jeszcze na portgier ale chodziła na starej płycia głównej Epox 8KRAI zmieniłem płytę na Fujitsu-Siemens model D1875 niestety podana płyta nie ma wyjścia GamePort, więc chcąc pokierować sobie swoją starą kierownicą specjalnie zakupiłem karte mucyczną
    c-media 4-kanałowa, ale z wyjściem Game/Mdi karta działa lecz komputer nie wykrywa mi kierownicy, ba wogule nie wykrywa portugier jeszcze dodam że do kierownica [Tracer nie wiem jaki model] ponoć nie potrzebuje sterowników
    proszę o pomoc

    typ biosu Phonix i nigdzie nie mogę znaleść opcji game/midi
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    tronic1
    IT specialist
    Zainstalowałeś sterowniki do nowej karty dźwiękowej ? róbowałeś przez Panel sterowania-dodaj nowy sprzęt- MPU 401 ?
  • #3
    grzesiek1193
    Level 10  
    dodałem urządzenie midi zgodne z mpu-401 pisze że: Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10) nie wiem czego to jest wina
    tronic dzięki za odp
  • #4
    tronic1
    IT specialist
    Kod 10 oznacza że system nie może przydzielić zasobów dla tego urządzenia. Przełóż kartę w inny slot. Wyłącz w biosie kartę zintegrowaną.
  • #5
    grzesiek1193
    Level 10  
    a czy mogę nie wyłączać zintegrowanej bo z portemgier jest 4-kanałowa, a zintegrowana 6-kanałowa i jest spora różnica w dżwięku w grach i już mam tak ustawione

    niestety nadal nic przepiołem kartę na inne gniazdo pci, wyłączyłem zintegrowaną w biosie i przy Urządzenie midi zgodne z mpu-401 jest cały czas wykrzyknik i w zasobach pisze że wystąpił w nim problem kiedy kliknę ustaw konfigurację ręcznie wszystko jest ok pisze że nie ma żadnych konfliktów po zrestartowaniu kompa cykl się powtarza nie wiem co jest grane prosze ekspertów o pomoc nagrodze!!!