Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Czujnik temperatury Audi 80 B4 2.0

pablosc 18 Gru 2008 22:05 4990 3
  • #1 18 Gru 2008 22:05
    pablosc
    Poziom 10  

    Problem następujący

    Uruchamiam silnik. Po 5 minutach przy temperaturze ok. 50-70 stopni włącza się migająca czerwona kontrolka od płynu chłodzącego i miga już cały czas.

    Wskazówka natomiast pokazuje ok. 50 stopni i generalnie zaniża o ok. 20 stopni. Wentylatory włączają się raczej prawidłowo przy ok. 93 stopnie. Ale wskazówka pokazuje wtedy ok. 70 stopni.

    Płynu oczywiście jest tyle co trzeba

    Co to może byc??

    Moze wymienić płyn?? Czy to możliwe że to przez stary płyn??

    Czy raczej czujnik

    0 3
  • #2 19 Gru 2008 09:02
    siwkins
    Poziom 20  

    Mi to wygląda na uszkodzony czujnik, możesz ewentualnie przeczyścić stary czujnik ale trzeba wyjąć go z silnika i zobaczyć czy coś się poprawi.

    1
  • #3 19 Gru 2008 10:35
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Z czyszczenia krokowców przechodzicie na czyszczenie czujników temperatury, fajnie.
    wymieniaj czujnik, tylko nie kupuj najtańszego bo moze nic nie zmienić

    0
  • #4 19 Gru 2008 10:50
    siwkins
    Poziom 20  

    Czy ja napisałem żeby koniecznie wyczyścił czujnik? "Ewentualnie" a to nie to samo.
    Widziałeś jak taki czujnik może być pokryty nalotem z płynu?
    2 minuty roboty a Ty siejesz jakiś ferment.

    0