Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[chrysler voyager] alarm sam się włącza po kilku sekundach

Sinistra 20 Gru 2008 21:16 4400 18
  • #1 20 Gru 2008 21:16
    Sinistra
    Poziom 14  

    Witam,
    problem jest taki, że gdy samochód zablokuje się pilotem, to kilkudziesięciu sekundach (może nawet minuta) alarm sam się włącza. Powtórzyło się to mniej więcej 6 razy, i za każdym razem się tak dzieje gdy auto jest zamykane,
    dlatego muszę zamykać auto na klucz.

    Proszę o pomoc, ponieważ szukałem o tym w googlach, ale nie dało to wyników.

    0 18
  • #2 20 Gru 2008 23:24
    mr-perch
    Poziom 28  

    Alarm fabryczny, czy dokładany ?

    0
  • #3 21 Gru 2008 13:53
    Sinistra
    Poziom 14  

    Alarm jest fabryczny, ale nie jestem w stanie podać modelu alarmu.

    0
  • #4 21 Gru 2008 14:10
    milejow
    Poziom 42  

    Posprawdzaj krancowki drzwi,szczegolnie przesownych.Gasnie oswietlenie wnetrza po zamknieciu?Podaj jeszcze rocznik auta.

    0
  • #5 22 Gru 2008 22:47
    Sinistra
    Poziom 14  

    Tak, oświetlenie gaśnie, normalnie.
    Praktycznie nic sie nie zmieniło od momentu gdy się nie włączał do momentu gdy się włącza.
    Jedyne co wiem, to to że był mniej więcej silny wiatr gdy to sie stało.

    0
  • #8 24 Gru 2008 01:37
    Sinistra
    Poziom 14  

    sprawdziłem krańcówkę pod maską, poruszałem nią i alarm sie nie włączył przez dobre pół godziny. Potem jednak znowy zawył. to może być właśnie ona, a zresztą nie mogę znaleźć czujników od drzwi i bagażnika.

    0
  • #9 24 Gru 2008 07:08
    milejow
    Poziom 42  

    Czujniki sa w zamkach,rocznk auta to tajemnica???Przeciez ktos moze podeslac ci schemacik do sprawdzenia ale trzeba wiedziec do czego

    0
  • #11 24 Gru 2008 12:27
    Sinistra
    Poziom 14  

    Ah, sorry,
    to jest rocznik 2003, wersja CRD SE

    0
  • #14 16 Lut 2009 20:00
    Sinistra
    Poziom 14  

    Witam z powrotem,
    Sorki za otwieranie starego postu, ale mam kolejny problem:
    kontrolka "ABS" w czasie jazdy zaświeca się, nie gaśnie, albo gaśnie i zapala się przypadkowo.

    0
  • #15 16 Lut 2009 21:35
    milejow
    Poziom 42  

    No miernikiem predkosci z poszczegolnych czujnikow to raczej nie odczytasz,wiec......

    0
  • #16 18 Lut 2009 18:38
    sirtrojan
    Poziom 10  

    Sinistra jak poradziłeś sobie z alarmem? Mam podobnie że czasami zaczyna wyć, przy zamykaniu mruga kierunkami 15-16 razy (!) zamiast tradycyjnych trzech. Przy rozbrajaniu już tylko trzy.

    0
  • #17 20 Lut 2009 13:12
    Sinistra
    Poziom 14  

    W zasadzie jedyne co zrobiłem to przeczyściłem czujnik otwartej maski, i przestało. Jak do teraz ani razu już się alarm nie włączył.


    P.S. mi nie migały kierunkowskazy, było normalnie.

    0
  • #18 20 Lut 2009 13:53
    sirtrojan
    Poziom 10  

    Mam takie jedno ustrojstwo ( skrzyneczka z czujnikiem ) na tylną cześć auta - moze właśnie to ?

    Dzięki za odpowiedz.

    0
  • #19 30 Kwi 2009 08:51
    Sinistra
    Poziom 14  

    Najlepiej sprawdzić,
    nie wiem czy to by zadziałało, ale warto.

    0