Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    RobinXP
    Level 15  
    Witam wszystkich mam mały dylemat czy ktoś wie jak doładuje konto za 50zł w Heyah to będę miał 50zł Na koncie czy tak jak w erze odliczają vat
    Pschemek
    Level 23  
    w reklamie HEYAH nie wiedzą co to VAT :)
    BADYS
    Level 15  
    Będziesz miał 50 na koncie
    a w sumie co to za różnica czy zdejmą vat jednorazowo na dzieńdobry i rozmowy liczone będą netto czy sukcesywnie w zależnosci ile rozmawiam
    (chyba, że chcesz działać w roamingu)
    PS
    w TAK TAKU VAT nie jest już zdejmowany przy doładowywaniu konta a tak samo jak w pop-ie i simplus-ie
    pozdrawiam
    CKsrv
    Level 32  
    Swoja droga to dobrze ze w TakTaku juz nie jest zdejmowany VAT na dzien dobry bo za "internet" placilo sie 22% podatku a nie 7%.
    Harnas4
    Level 14  
    w tak-tak`u (pingwinie) VAT jest dalej kradziony z góry natomiast w HEYAHu VAT biorą tak jak w POPie i sim+ie.
    gulson
    System Administrator
    Jak już rozmawiamy o heyah, to czy istnieje tam coś takiego jak GPRS? Jeżeli tak to jak to skonfigurować? I jakie są opłaty?
    fifii69
    Level 29  
    apropo heyah czy to prawda że na karcie mozna zapisać tylko 80 numerów ??
    Harnas4
    Level 14  
    niestety to prawda ;( duzo pamięci zajęło niestety SIM-TOOLKIT tak więc na karcie mozna zapisać jedynie 80 numerów telefonów, 10 SMSów i nie mamy dostepu do PIN2 oraz PUK2 bo są zablokowane, a dokąłdnie cakowicie wyłącozne :( co do GPRSa to nie mam pojęcia nie interesowałem sie tym, ale proponuje poczytac na stronbie www.era.pl i skorzystac ze zdalnego konfiguratora, moze beda te same ustawienia co do pingwina lub abonamentu? Lub zadzwonic do Biura Olewki Klienta (poł. 1PLN/min) i sie zapytać.
    vipermat
    Level 14  
    JA nproponuje troche poczekac z zakupem heayah. Oni udoskonalom karty(teraz wersje próbne)
    fifii69
    Level 29  
    vipermat chyba masz racje to samo było np z simplusem
    Anonymous
    Anonymous  
    slavmen
    Level 12  
    A co to jest, tak właściwie ten SIM TOOLKIT :?:
    martinpl
    Level 27  
    to cos w rodzaju sim extra w erze?
    GIERAPA
    Level 13  
    Jakis czas temu wysłałem pytanie o GPRS odpowiedź z sieci:

Heyah
    Uprzejmie informujemy, że aktualnie usługa GPRS nie jest dostępna w systemie Heyah. W momencie jej udostępnienia poinformujemy wszystkich Użytkowników. Zachęcamy do częstego odwiedzania naszej strony www.heyah.pl gdzie informacje są na bieżąco aktualizowane.

Mamy nadzieję, że powyższe wyjaśnienie okaże się pomocne.
    RobinXP
    Level 15  
    dzięki za odpowiedzi w sprawie heyah
    GIERAPA
    Level 13  
    właśnie dziś qpiłem sobie heyaha i widze że kanał nr 50 jest na 100% (wyświetla jak w erze nazwe ulicy i miasto)

wydaje mi sie że lista tematów jest taka jak erze ( w końcu to sieć ERY)

A tu lista kanałów informacyjnych dostępnych w sieci ERA

Kanał 0 - "Informator o Kanałach"
    Kanał 15 - "EraInfo"
    Kanał SMS 21 - "on szuka jej"
    Kanał SMS 22 - "ona szuka jego"
    Kanał SMS 23 - "ona szuka jej"
    Kanał SMS 24 - "on szuka jego".
    Kanał SMS 20 - "boczny tor"
    Kanał 33 - "Zarty!"
    Kanał SMS 41 - "muzyka bzyka?"
    Kanał SMS 42 - "dziś w telewizorze..."
    Kanał SMS 43 - "o sporcie, sportach i sportowcach"
    Kanał SMS 44 - "na zdrowie"
    Kanał SMS 45 - "co tam panie w polityce?"
    Kanał SMS 46 - "mój region to mój kraj!".
    Kanał SMS 50 - "Miasto"
    Kanał SMS 60 - "pracę dam"
    Kanał SMS 61 - "korepetycje dam"
    Kanał SMS 62 - "remont wykonam"
    Kanał SMS 63 - "remont do zrobienia"
    Kanał SMS 64 - "nieruchomość sprzedam /wynajmę"
    Kanał SMS 65 - "nieruchomość kupię / wynajmę"
    Kanał SMS 66 - "samochód sprzedam"
    Kanał SMS 67 - "samochód kupię"
    Kanał SMS 68 - "zwierzę sprzedam"
    Kanał SMS 69 - "zwierzę kupię"
    Kanał SMS 70 - "telefony, akcesoria GSM sprzedam"
    Kanał SMS 71 - "telefony, akcesoria GSM kupię"
    Kanał SMS 72 - "różności sprzedam"
    Kanał SMS 73 - "różności kupię"
    Lukasz1986
    Level 17  
    a ja sie zapytam jeszcze czy polecacie ta siec bo wsumie jak narazie to slyszalem tylko o jej plusach w cenie rozmow i sms`ow itp. ale jak sa tego minusy czy ktos moze mi cos wiecej powiedziec na temat tej sieci bo ostani znalazlem na stronce http://heyah.xx.pl/ ze niedlugo maja sie pojawic telefony Siemensa S75 już od 24 zł i Nokia 9995 już od 27 zł !!! i nie wiem czy to tylko chwyt rekalmowy czy jak bo przeciez abonamentu nie ma wiec jak oni sobie zwroca na tych telefonach bo jesli tak by je sprzedawali do by im szly jak cieple bulki ale czuje ze jest tam jakis chaczyk :) czekam na wasze opinie
    pzodarawiam
    GIERAPA
    Level 13  
    hehehe ja bym na twoim miejscu poczytał co tam jest napisane a zwłaszcza napis

"1 KWIETNIA zniszczymy konkurencję !!"

Jakoś wydaje mi sie że 1 kwietnia to pryma-aprilis :)

a co do telefonów w promocji

siemens S75 to tak na serio Siemens SX1
    a nokia ze zdjęcia to obrazek zrobiny w photoshopie :D
    CzEkCzEk
    Level 12  
    dla mnie ta strona to lipa ktos se jaja robi bo w heyah nie ma 20 pierwszych smsow za friko i 20 pieryszych minut tez za free.po drugie jest tam oferta pracy, zadna frma nie pisze jake sa zarobiki no i link do prezydenta troche podpada.
    Wiec powiem jedno sciema

Pozdrawiam CzEkCzEk
    Krzysi0
    VIP Meritorious for electroda.pl
    CzEkCzEk wrote:
    dla mnie ta strona to lipa ktos se jaja robi bo w heyah nie ma 20 pierwszych smsow za friko i 20 pieryszych minut tez za free.po drugie jest tam oferta pracy, zadna frma nie pisze jake sa zarobiki no i link do prezydenta troche podpada.
    Wiec powiem jedno sciema

Pozdrawiam CzEkCzEk

Na dole jest dopisek:
    Powiedz innym o tej stronie!! Być może ktoś w to uwierzy ;) Adres tej strony to HEYAH.xx.pl
    dami
    Level 16  
    Jeżeli chodzi o smsy te pierwsze 20 to są tylko w postaci wizytówek, jeśli chcesz wysłać takiego smsa trezeba wejsc w opcje "go-card" jedynie w ten sposób wyslesz je za darmo. Ja osobiscie kupiłem sobie taką karte z czystej ciekawosci i musze przyznać ze nawet jestem zadowolony, jestem jak na razie wiernym abonentem ery od kilku lat ale niestey hejah pod wzgledem cen jest znacznie lepsza. Kto chce może sobie łatwo policzyć posiadam abonament biznes 60 kosztuący 82pln dodatkowo mam usługe naliczania 1 sekundowego za jedynie 18,80pln! co daje razem 108pln. tyle faktycznie kosztuje mnie godzina rozmowy czyli 1,68pln za minutę jest jednak różnica co?
    epol
    Level 26  
    a wrocmu jeszcze do heyaha. Jesli zjedziesz ponizej 3 zl to juz sie nie da zadzwonic :( Jak nie doladujesz konta do 3 miechów to nr przepada. To podobno tez prawda!!!???
    Lukasz1986
    Level 17  
    wlasnie czy to prawda ze co 3 miechy trzeba zaladowac 50zl albo raz na miesiac 20zl bo inaczej przepada numer czy jest jeszcze jakis czas ze mozna odbierac rozmowy bo jednak w IDEI jest tak ze raz na rok trzeba zalodwac 50zl i przez 12 miesiecy mozna odbierac rozmowy wiec jak to jest w HEYAH ?? :?
    tomaszwl
    w regulaminie nie ma ani slowa o tym na ile czasu sa rozmowy wychodzace, ale jest uwaga, ze w kwestiach nieuregulowanych obowiazuje regulamin ery, wiec najszybciej bedzie wlasnie miesiac na odbieranie (plus ewentualnie jeszcze kilka cichaczem - jak w taktaku).
    pozdro,
    Tomasz WL
    CKsrv
    Level 32  
    W taktaku mozna - w mysl regulaminu - zachowac aktywna karte (a w tym tez poL. przychodzace w praktyce) przez 6 miesiecy od ostatniego doładowania.
    Tdv
    Level 34  
    dami wrote:
    Jeżeli chodzi o smsy te pierwsze 20 to są tylko w postaci wizytówek, jeśli chcesz wysłać takiego smsa trezeba wejsc w opcje "go-card" jedynie w ten sposób wyslesz je za darmo. Ja osobiscie kupiłem sobie taką karte z czystej ciekawosci i musze przyznać ze nawet jestem zadowolony, jestem jak na razie wiernym abonentem ery od kilku lat ale niestey hejah pod wzgledem cen jest znacznie lepsza. Kto chce może sobie łatwo policzyć posiadam abonament biznes 60 kosztuący 82pln dodatkowo mam usługe naliczania 1 sekundowego za jedynie 18,80pln! co daje razem 108pln. tyle faktycznie kosztuje mnie godzina rozmowy czyli 1,68pln za minutę jest jednak różnica co?

Fakt faktem, że rozmowy z pre paidów są tańsze niż z abonamentó ale pamiętaj o jednej rzeczy - Ty dostałeś telefon i to pewnie jakiś dobry model za złotówke.
    Zobacz sobie abonament Idea Mega 122 zł za 350 (175) minut wychodzi 35gr/min do Idea i stacjinarnych i 70 gr. do innych komórkowych -ale telefonu po promocyjnej cenie nie dostaniesz.
    tomaszwl
    jak nie jak tak. Dostaniesz fona po cenie jego w popie, a to juz jest promocyjna cena. Pomijam tylko to, ze troche slaba ta promocja, ale jednak. Spojrz na cene poza promocja i bedziesz mial pelna jasnosc w temacie. Fakt faktem, ze np na gieldzie to i bez promocji kupisz telefon taniej niz w popie, ale tu decyzje zostawmy juz klientom.
    pozdro,
    Tomasz WL