Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

laguna 94. r. + alarmem INFERNO - szwankuje centralny zamek

gracus7 21 Dec 2008 17:34 2211 2
    gracus7
    Level 26  
    witam
    założyłem alarm INFERNO do renault laguny z 94 roku było to gdzieś około lipca. i do tej pory działał prawidłowo gdy nagle 2 dni temu zaczął szwankować centralny zamek. Raz reaguje na pilota a raz nie... Jak się okazało po wstępnych oględzinach alarm działa prawidłowo, podmiana sterownika nic nie zmieniła. Sterownik podaje impuls do zamknięcia i otwarcia jednak w 70 % zamek nie reaguje. Natomiast oryginalny pilot w kluczyku zamyka i otwiera za każdym razem. Przypadkiem zauważyłem że centralny reaguje prawidłowo po przez alarm za każdym razem gdy są otwarte którekolwiek drzwi, jak tylko je zamknę to znów robi się bałagan i zamek raz działa raz nie w w większości przypadków nie reaguje pomimo że alarm podaje mu prawidłowy impuls. Odłączyłem więc od alarmu linię czujników drzwi i o dziwo nic to nie zmieniło. wypiąłem więc czujnik krańcowy drzwi kierowcy i zwarłem wtyczkę zaizolowałem i teraz alarm działa prawidłowo jednak jest to rozwiązanie doraźne na kilka dni bo musze znaleźć przyczynę. Czy ktoś spotkał się z podobna sytuacją w Lagunie?
    Aha dodam że krańcówki są sprawne bo po otwarciu drzwi zapala się lampka i wszystko jest prawidłowo.
    Anonymous
    Anonymous  
    solecki.m
    Level 26  
    Święte słowa.
    Każdy sprawdza sygnały, krańcówki, itp., itd...
    W elektryce jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o masę.
    Tak jak z polityką i kasą.....