Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

czy mam VIVO??

26 Mar 2004 20:35 1143 6
  • Poziom 10  
    Włąsnie zakupiłem grafe od kumpla Radeon 9200 64MB/128bit DVI według kartonika i poprzedniego włascicela nie ma wejscia TV. Jednak w menedzerze urządzeń w grafikach mam dwa urzadzenia:
    RADEON 9200 SERIES oraz HIGHTECH EXCALIBUR RADEON 9200 VIVO - secondary
    Czy to znaczy ze me tez wejscie TV. Jak to jednoznacznie sprawdzić (niestety nie ma zadnych przejścówek ani rozgałężników do tej karty, mam jedynie kabel zakończony obustronnie S-Video
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 15  
    Vivo jest to dosyc rozbudowany porcik na karcie bo ma we/wy i takie tam bajery, ale masz chyba cos zwalone w systemie, odinstaluj wszystkie sterowiniki od karty graficznej i zainstaluj jeszcze raz, i jeszcze jedna rada wyłącz sobie zintegrowaną karte dźwiekową pod biosem i odinstluj sterowniki bo nie potrzebnie zasmiecasz sobie system
  • Poziom 11  
    Rozpoznasz to po wyjśćiu na śledziu karty. Wygląga tak samo jak S-Video tylko ma 7 a nie 4 piny.
  • Poziom 10  
    obejżałem gniazdo s-video wygląda jak na obrazku czerwone to są aktywne (widać w nich styki) w tym niezakolorowanym nie ma nic (jest to tylko sam otwór)

    co do muzycznej zintegrowanej to ja uzywam w mixerze ...
  • Poziom 17  
    Radeony od 9000 w górę(poza9100 czyli 8500) w wersji VIVO mają dodatkowo zamontowany scalak o nazwie RageTheater.
    Podobny scalak w kartach 8500/9100 był montowany zawsze nawet gdy nie było VIVO(kiedyś w necie znalazłem opis jak na R8500 aktywować wejście video)
    A tutaj link do fotki tego układu telko że na karcie Asusa:
    http://www.ixbt.com/video2/images/asus-ati/asus-9600xt-scan-back.jpg
  • Poziom 10  
    link nie działa :( zresztą powiadomiena o odpowiedzach tez...