Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Win98] Nowy Cd-rom nie działa. Pod Win XP działa.

ZooMpl 22 Gru 2008 13:49 1057 1
  • #1 22 Gru 2008 13:49
    ZooMpl
    Poziom 13  

    Witam,
    Nie wiem czy to powinno być tu,czy w hardware, jeśli zły dział to przepraszam.

    Więc tak. Mam laptopa Gateway Solo 9100 (proc. 300mhz, 192mb ram,dysk 4gb) i chcę na nim mieć Windows 98 . Lecz jest problem z cd-rom'em. Na starym cd-romie Windows 98 działał dobrze , uruchamiał się itd. Niestety , stary cd-rom się uszkodził, i musiałem kupić nowy. Jego prędkość to chyba 24x , albo trochę więcej. Od czasu włożenia nowego cd-romu do laptopa na Windows 98 się nie uruchamia , przy ładowaniu pulpitu po prostu się wiesza. Czytałem kiedyś w internecie , że to wina zbyt szybkiego odczytu cd-romu. I tutaj moje pytanie , jak mogę korzystać z nowego cd-romu na Windows 98? Nowy sprzęt na pewno działa bo na Windows XP Professional działa bez problemu. Co i gdzie powinienem zaznaczyć w Windows 98 , aby owy cd-rom działał ? Podobno po zaznaczeniu/odznaczeniu czegoś będzie działał (tak kiedyś czytałem w internecie)

    Proszę o pomoc ponieważ ciężko mi było znaleść cokolwiek na temat takiego problemu.

    Pozdrawiam,
    ZooMpl

    Dodano :
    System to Windows 98se

    0 1
  • #2 24 Gru 2008 12:54
    ZooMpl
    Poziom 13  

    //Refresh
    Kolejny mój problem którego nie potraficie rozwiązać?..

    0