Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TP-Link W8901G Konfiguracja pod NEO co robie nie tak ??

24 Gru 2008 09:53 3383 5
  • Poziom 17  
    Witam

    Kolega poprosil mnie o pomoc w konfiguracji takowego urzadzenia i...

    Ustawilem:
    Login, Haslo
    VPI 0
    VCI 35
    +
    PPPoE - VC-MUX

    DEFAULT ROUTE: YES

    w zakladce lan pod DHCP ustawilem DNSy Tepsy
    Zakred DHCP od 192.168.1.100 do 120

    MODE: Auto (lapie sobie G.DMT i na tym dzial dobrze) ( umnie w domu lapie ADSL)
    ADSL TYPE: Annex A

    Wchodze w zakladke diagnostik i wszystko jest OK czyli router polaczyl sie prawidłowo.

    Sieciwoka pobiera sobie adres:
    IP: 192.168.1.100
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.1.1

    DNSy: od TPSA (takie jak ustawilem w zakladce lan).

    Pinguje (ping -t onet.pl) i poleci kilka pingow i tyle dalej nie ma odzewu.

    Czym to moze byc spowodowane ????
  • Poziom 16  
    Witam
    Sprobuj polaczyc sie z routerem. Na jednej z zakladek prawdopodobnie bedziesz mial mozliwosc wyslania pingow z samego routera. Sprawdz co pokaze polecenie ping.
    Pozdrawiam
  • Poziom 17  
    Dostep do rutera bede mial dopiero jutro to zobacze.

    A czy moze to byc spowodowane ze mam MTU ustawione na 0- Defoult ?
    Czy moze dopisaj tak ajk ma byc dla neo.

    Maximum Transmission Unit (MTU): 1492 lub Auto

    Pozdrawiam.
  • Poziom 16  
    Witam
    Mysle, ze to ustawienie jest wlasciwe i nie trzeba go zmieniac. Wielkosc MTU zalezy wtedy od ustawien domyslnych routera.
    Pozdrawiam
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 17  
    O ile dobrze pamietam to sprawdzlem na PPPoA - VC-MUX ale psrawdze ejszcze raz na wszelki wypadek.

    A co powiecie na temat tabeli Routingu, czy ktos by mi ja wyjasnil bo troszke nie moge sie polapac.

    TP-Link W8901G Konfiguracja pod NEO co robie nie tak ??

    Wiem juz co to za liczby pod MASK:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Maska_podsieci