Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

WSK 125 problem z biegami

tomoo2 24 Gru 2008 21:53 2253 5
  • #1 24 Gru 2008 21:53
    tomoo2
    Poziom 10  

    Witam.Mam mały problem z moja wsk'ą :
    1Po odpaleniu pochodzi kilka minut i traci iskrę
    2Wylatuje mi 2 po przy gazowaniu na twardym podłożu a na piasku nie.

    0 5
  • #2 24 Gru 2008 22:04
    niutat
    Poziom 37  

    Witam, co do pierwszego problemu to sprawdź przerwę na stykach, świecę, kondensator i cewkę zapłonową, jeśli chodzi o biegi to wprawdzie nie znam tej skrzyni ale problem tkwi pewnie w mechanizmie utrzymującym wodzik w zadanym położeniu.
    Wesołych Świąt :x-mas:

    0
  • #3 24 Gru 2008 22:11
    tomoo2
    Poziom 10  

    Już wymieniłem świece konda,a przerwa jest OK tylko cewki nie wymieniłem.


    Wesołych Świąt!!!!!!!!!!

    Regulamin, p.11. Proszę poprawić tytuł tematu. [MS]

    0
  • #4 24 Gru 2008 22:20
    Rafik30023
    Poziom 9  

    Co do tej 2 wyskakujacej to pdłóż poprostu jakąś podkładke pod łożysko wałka zdawczego i to powinno pomóc:D

    0
  • #5 25 Gru 2008 10:28
    wojtek2812
    Poziom 22  

    tomoo2 napisał:
    Już wymieniłem świece konda,a przerwa jest OK tylko cewki nie wymieniłem.


    No i właśnie cewka zapłonowa może być niesprawna. Może się przegrzewać wskutek czego rośnie rezystancja uzwojenia i iskra zanika. Miałem już taki przypadek w swojej WSK. Pomogła wymiana cewki.

    0