Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hertz HV 165, Hertz EV 165 - który wybrać do HIFONICSa Txi64

Rabol 25 Dec 2008 13:00 5529 7
    Rabol
    Level 15  
    Witam
    Pierwsza sprawa:
    Może mi ktoś doradzić jakie głośniki najlepiej wybrać do wzmacniacza HIFONICS Txi 6406 (4x85W 4Ohmy) na zestaw przedni: Hertz HV 165, Hertz EV 165?? Dziwi mnie też jedna rzecz. Niby EV 165 są wofferami z zestwu Hertz ESK 165, ale producent podaje, że w zestawie maja moc RMS 100W, a kupowane osobno EV 165 - 70W. Czym to jest spowodowane ktoś wie? Czy czasem HV 165 nie będą za mocne jak na ten wzmacniacz??

Druga sprawa:
    Jaką zwrotnicę najlepiej zastosować do tych głośników (tweetery Sinus Live Neo 25S)?

I jeszcze jendo:
    Czy do zasilenia tego HIFONICSa wystarczy przewód OFC 20mm2? (Hertzy z przodu i 200W sub w bagażniku). Jakiej średnicy kable pociągnąć do głośników przednich?

A może jakiś inny zestaw głośników mi polecicie???

Z góry dziękuję i pozdrawiam
    Arasnet
    Level 12  
    Mam zestaw ESK 165 podłączony pod Blaupunkt VC 475... (2.x 200RMS).
    Głośniki niskotonowe całkiem ładnie grają. oferują niezłe uderzenie.
    szkoda że w zestawie grają jak by je przykrył kocem. Nie wiem czy to wina ET20. Ale bede musiał raczej coś z tym zrobić.....bo mi sie to nie podoba......(ewentualnie może to kwestia wygłuszenia).
    Rabol
    Level 15  
    tweetery kłuja trochę w uszy prawda?
    williams
    Level 30  
    Rabol wrote:
    tweetery kłuja trochę w uszy prawda?

jak to w Hertz
    Dotyksmoka
    Level 15  
    Za podobną cenę kupisz RAINBOW SLX 265 o wiele bardziej przypadły mi do gustu niż hertze
  • Helpful post
    mskojon
    Level 31  
    PODOBNO (bo nie miałem okazji słuchać tych głośników) zestaw hertz ESK165 miał tweeter który był ostry i sypał piachem, ale jakis czas temu producent odświerzył zestaw i dal poprawiony tweeter ktory gra o wiele lepiej niz poprzedni
    Rabol
    Level 15  
    A jak wygląda sprawa ze zwrotnicami do tego zestawu. Jakie najlepiej??
  • Helpful post
    Arasnet
    Level 12  
    Po zdjęciu obudowy zwrotnicy możemy znaleźć mały przełącznik który można ustawić w pozycji +2,0,-2 w zależności od pozycji głośniki wysoko-tonowe grają słabiej lub mocniej.
    Najwyraźniej ja posiadam nowy model tweetera bo nie grają ostro, a wręcz bym powiedział ze łagodnie.