Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Funkcja Komfort czyli domykanie szyb Grande punto ???

Bogerosss 27 Dec 2008 00:25 6618 7
    Bogerosss
    Level 10  
    Witam wszystkich! Mam problem gdzie podłączyć dodatkowe wyjscie z centralki aby domykało mi szyby w Grande punto. Szukałem wszędzie chyba już i niema żadnego schematu podłączenia tego wyjścia. Może ktoś z was wie jak to podłączyć albo ma jakiś schemat. Z góry dziękuję. Pozdrawiam!!!
    User removed account
    User removed account  
    zepol
    Level 21  
    Nie potrzeba tam modułu jak domyka Ci z wkładki drzwi.
    Podłączenie jest na body.
    Napisz kilka słów więcej o alarmie który tam masz.
    Można jeszcze z "wolnego kanału" wysterować otwieranie bagażnika jeśli to pilotówka.
    pkhenr
    Level 32  
    kolego Zepol w jakich modelach fiata widziałeś Comfort, bo ja nie przypominam sobie .
    Bogerosss
    Level 10  
    Więc tak dołożyłem centralny zamek do Grande punto bez alarmu bo był w aucie centralny ale sterowany z wkładki kluczyka no i mam w nim wolny kanał do podłączenia funkcji komfort czyli domykania szyb. A problem polega na tym że nie mam żadnego schematu gdzie wpiąć ten dodatkowy kanał w aucie nie wiem który to jest przewód. Dodam jeszcze że auto jest 2drzwiowe. pozdrawiam i czekam na pomoc:)
    pkhenr
    Level 32  
    odpowiedź juz dostałeś ,potrzebny modul domykający połaczony w szeregu z przewodami od silników szyb w drzwiach .Moduł moze byc wysterowany z centralki z kanału dodatkowego
    Bogerosss
    Level 10  
    Acha więc muszę dokupić jeszcze do centralki moduł domykania szyb OK. Mam jeszcze prośbę bo na allegro jest trochę tych modułów może ktoś poleci jakąś dobrą firmę sprawdzoną??? dziękuję za pomoc