Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z konfiguracją emule - neostrada z routerem ST510

27 Dec 2008 12:19 1701 4
  • Level 2  
    Zainstalowany eMule nie potrafi połączyć się z serwerem - przy próbie portu TCP/IP jest informacja że port jest niedostepny - próbowałem pogrzebać w ustawieniach routera (SpeedTouch 510) ale bez efektów - neostrada 1M - proszę o pomoc
  • Level 11  
    Jeżeli jesteś pewien, że masz porty otwarte, to sprawdź z dostawcą internety czy nie blokują serwerów P2P. Coraz więcej dostawców to robi.
  • Level 24  
    volcanoadam wrote:
    Jeżeli jesteś pewien, że masz porty otwarte, to sprawdź z dostawcą internety czy nie blokują serwerów P2P. Coraz więcej dostawców to robi.
    ----w "p2p" nie ma serwerów :)

    1- ustaw stały adres IP na kompie i zarezerwuj go na ruterze
    2- sprawdz numery portów w emule (w zakładce połączenie)
    3- dwie możliwości : na ruterze albo cały komp wystawiasz do DMZ (przed ruter ) komputer narażony na ataki z sieci.
    Lub w zakładce wirtual serwer przekierowujesz porty TCP,UDP o numerach jak w emule na adres IP komputera (musi być na stałe przypisany na ruterze )
  • Level 2  
    Witam!
    W sumie udało mi się odblokować TCP w routerze ale jest to tylko połowa sukcesu - nadal nie działa UDP chociaż właściwy port jest w routerze przekierowany.
  • Level 24  
    Sprawdz jeszcze na infolini neostrady , domyślnie tpsa też coś tam blokuje i trzeba wpisać dodatkowe słowo przed nazwą użytkownika w ustawienu WAN .