Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kuchnia MASTERCOOK elegance - piekarnik się nie włącza

duszek-82 28 Dec 2008 13:30 44670 7
    duszek-82
    Level 2  
    Witam.
    mam problem z kuchenką gazowo-elektryczną MASTERCOOK elegance - nie wiem dokładnie jaki to model, ma wyświetlacz i zapalarkę w przycisku.
    problem jest taki - piekarnik padł - gdy przekręci się pokrętło..na wyświetlaczu pojawia się temperatura, ale na tym koniec...nic w środku nie świeci, nie grzeje,nie dmucha (wentylator).
    czy tak kuchenka ma jakiś bezpiecznik, który mógłby się przepalić ? co może być przyczyną i jak to naprawić, dodam, że wyświetlacz działa prawidłowo
    cezet
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Często wypala się styk na przełączniku albo któryś przewód przepalony.
    maciejesiuaga
    Level 15  
    kolego ustawiony jest zegarek jesli nie to zycze powodzenia gro ludzi wyłączy z sieci piec a potem nie może właczyć piekarnika ustaw zegarek
    Hextor
    Level 10  
    Witam, mam problem z piekarnikiem mastercook typ 2468.AO. Ustawiłem godzinę, ustawiłem temperaturę, kręce pokrętłem od piekarnika, ale nic się nie dzieje, nie włacza się wiatrak, nie świeci żarówka, nie grzeje. Natomiast, płyta kuchenki działa dobrze.

Probowałem postąpić zgodnie z instrukcją ale to nic nie dało.

Aha i jeszcze jedna rzecz jak przekrece pokrętło to sie pojawia na lcd temperatura, a jak jest na 0 to znika. Więc pokrętło działa chyba ok.
    pawel12
    Level 19  
    Hextor do sprawdzenia przełącznik funkcyjny-często wypalają się styki ,dobrze obejrzyj go od dołu,sprawdż termik na tylnej ściance.
    david-92
    Level 12  
    duszek-82 wrote:
    Witam.
    mam problem z kuchenką gazowo-elektryczną MASTERCOOK elegance - nie wiem dokładnie jaki to model, ma wyświetlacz i zapalarkę w przycisku.
    problem jest taki - piekarnik padł - gdy przekręci się pokrętło..na wyświetlaczu pojawia się temperatura, ale na tym koniec...nic w środku nie świeci, nie grzeje,nie dmucha (wentylator).
    czy tak kuchenka ma jakiś bezpiecznik, który mógłby się przepalić ? co może być przyczyną i jak to naprawić, dodam, że wyświetlacz działa prawidłowo

Jest to MAstercook 3400 ELEGANCE.A godzina jest prawidłowo ustawiona na zegarze?
    Avascik1987
    Level 8  
    Witam. Mam podobny problem jak koledzy. Chodzi o piekarnik model 2640.A0. Tak samo jak u kolegi godzina jest ustawiona zegar działa a nie ma reakcji. Nie grzeje i termoobieg też nie kręci. Proszę o podpowiedzi co można sprawdzić.

Z góry bardzo dziękuje
    Robert Piasta
    Level 8  
    1. Ustawiamy funkcję (lewe pokrętło).
    2. Ustawiamy temperaturę (prawe pokrętło).
    3. Ustawiamy czas pieczenia (przyciski pod wyświetlaczem). Przytrzymując przycisk (ikonka wrzącego garnku, drugi od lewej) wciskamy plusik (+). W tym momencie piekarnik uruchamia grzałkę i zapala się czerwona dioda.
    4. Gdy sygnał informuje nas o zakończeniu pieczenia (sygnał pikania) wyłączamy go przyciskiem stop lub rączki i gotowe.
    Pozdrawiam.
    Kuchnia MASTERCOOK elegance - piekarnik się nie włączaKuchnia MASTERCOOK elegance - piekarnik się nie włączaKuchnia MASTERCOOK elegance - piekarnik się nie włącza