Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Mondeo 2.0 16V Zetec 99'' LPG problem

marcinlan 28 Dec 2008 18:50 3632 8
    marcinlan
    Level 11  
    Witam.
    Po założeniu instalacji lpg zapaliła się kontrolka od ładowania i świeci ciągle .Szepc który to zakładał stwierdził ze on zrobił wszystko ok ale widac alternator się zepsuł.Nie było by problemu gdyby to nie świeciło mi prosto w oczy i to na czerwono :) dodam że autko jeździ dobrze,ładowanie jest ok,wszystko działa i jest sprawne .
    Nie znam się na elektryce ale mam wrażenie że gość podpiął się chyba w jakieś złe miejsce i "zabrał sygnał" z alternatora.
    Acha już wymieniłem alternator na nowy - lecz problem pozostał ten sam.
    Może ktoś wie o co tu chodzi i jak to naprawić .proszę o pomoc i radę.pozdrawiam
    Labobas
    Level 17  
    A jak gosc pwie,ze jest sw.Mikolajem tez uwierzysz?:))
    A tak na serio,wracaj do niego i jak trzeba to z morda,zeby naprawil co zrabal.Powiedz,ze wczesniej bylo wszystko OK.POwiedz,ze ladowanie jest,drugi alternator i nadal sie swieci.Jak nie to powiedz,zeby zabieral instalacje skoro nie umie zakladac.Ja takich "mechaniorow" bym w kosmos wywalal.
    marcinlan
    Level 11  
    byłem u niego i odprawił mnie z kwitkiem -zatrzaskając drzwi za mną.powiedział że on to sprawdził i jest ok .a ja wiem że jest do d....do kitu !!! jest jeszcze problem bo nie działa ogrzewanie przedniej szyby i usterek gdy świeci sie kontrolka ładowania bo komputer czyta to za błąd i nie pozwoli włączyc urządzeń które maja duży pobór prądu.
    Muszę pojechać do jakiegoś innego mechanika by to zobaczył i poprawił robotę po partaczu........ale znów kolejna kasa do wydania......

dodaj ten zakład
    Wadowice ul.Legionów
    Labobas
    Level 17  
    Nie jedz do nikogo innego.Masz rachunek,fakture?Jak amsz jedz jeszcze raz i teraz jak on zamknal Ci drzwi to z ryjem na niego wyskocz,jak bedzie sie pultal to powiedz mu,ze idziesz do Federacji Konsumentow i zrobisz mu kolo ogona,ze zrobisz ekspertyze na swoj koszt i sie okaze,ze spartolil robote.Cos za duzo przypadkow,lampka sie swieci od ladowania,szyba nie dziala.Ja bym mu nie odpuscicl i czekal az bedzie mial jakis klientow i wtedy moze nie krzyczac,ale na glos zrobil mu antyreklame.

Dodano po 1 [minuty]:

aaa i podaj tu na forum co to za zaklad,zeby nikt juz tam nie pojechal.
    powidz
    Level 20  
    Zobacz ten cienki kabel od alternatora czy nie jest tam coś dolutowane.
    wmgaz
    Level 14  
    Chciałbym poruszyć inny problem......

Zakładam że montażysta mógł się pomylić i coś sknocił.....wtedy powinien naprawić ewentualnie za naprawę zapłacić i przeprosić właściciela samochodu......ale....

właśnie,a jeśli udowodni że wina nie leży po stronie jego i założonej przez niego instalacji tylko gdzie indziej i jest to zwykły zbieg okoliczności to co wtedy.....

Ja osobiście przeżyłem kilka takich zbiegów okoliczności i zakończenia nie zawsze bywają miłe dla bezwzględnie twierdzących że wina leży po stronie montażysty gazu....
    Labobas
    Level 17  
    niestety w wiekszosci przypadkow okazuje sie,ze to wina montujacych gaz stad takie skrajne rady,w tym moja.
    marcinlan
    Level 11  
    powidz wrote:
    Zobacz ten cienki kabel od alternatora czy nie jest tam coś dolutowane.

do alternatora idą trzy kable w koszulce - zielony,zielono -biały i czerwony ale nie ma nic lutowane do nich.za to lutowane jest coś po prawej str stojąc przed silnikiem- bardzo gryba wiązka kabli tam jest i jakaś kostka.

zauważyłem dziś że jeśli wypnę wtyczkę od alternatora to kontrolka gaśnie i wszystkie urządzenia działają.sprawdzałem ładowanie i jest ok nawet bez tej wtyczki .
    przemek25l
    Level 29  
    podjedz do kogos kto ma pojecie o gazie i zajmuje sie jeszcze elektryką
    bo widze ze ty sprawdzasz metoda prób i błędów. moze jakaś pierdoła niepowiązana z gazem a instalacją w samochodzie a w fordzie lubi spadać izolacja z przewodow :|