Witam, mam taką konfigurację sprzętową.
Płyta główna: ECS
Procesor: AMD Sempron 3000+ 1.80Ghz
Pamięć: 1,00GB RAM 400
Dysk: Seagate 250GB (SATA)
Grafika: GeForce FX 5500 (AGP 8x)
System: Windows XP Pro
Problem jest taki że komputer bardzo często się zawiesza na chwileczke, i za chwile jest już OK.
Bardzo się przycina, podczas kopiowania. Najbardziej widoczne jest to podczas słuchania muzyki, i wykonywania innych czynności w trakcie (koipiowanie, otwieranie filmu, czasem przewijanie stron int.)
Dodam że mam "gorszy" komputer:
Procesor: AMD Athlon (XP) 2500+ 1,83 GHz
Pamięć: 256 MB RAM
Dysk: WD 120 (ATA)
Grafika: GeForce FX 5200
i działa bardzo dobrze, nie mam żadnych problemów z przycinaniem...
Wina softwareu odpada, mówimy tu o "świeżych" Windowsach, najpierw oryginalnych sterownikach, później najnowszych z internetu.
Początkowo była 512 MB RAM dołożyłem drugie 512 MB i zero poprawy. Komputer chodzi tak od nowości.
Czy w przypadku tego pierwszego komputera, złożyłem może podzespoły które nie współgrają?
Płyta główna: ECS
Procesor: AMD Sempron 3000+ 1.80Ghz
Pamięć: 1,00GB RAM 400
Dysk: Seagate 250GB (SATA)
Grafika: GeForce FX 5500 (AGP 8x)
Problem jest taki że komputer bardzo często się zawiesza na chwileczke, i za chwile jest już OK.
Bardzo się przycina, podczas kopiowania. Najbardziej widoczne jest to podczas słuchania muzyki, i wykonywania innych czynności w trakcie (koipiowanie, otwieranie filmu, czasem przewijanie stron int.)
Dodam że mam "gorszy" komputer:
Procesor: AMD Athlon (XP) 2500+ 1,83 GHz
Pamięć: 256 MB RAM
Dysk: WD 120 (ATA)
Grafika: GeForce FX 5200
i działa bardzo dobrze, nie mam żadnych problemów z przycinaniem...
Wina softwareu odpada, mówimy tu o "świeżych" Windowsach, najpierw oryginalnych sterownikach, później najnowszych z internetu.
Początkowo była 512 MB RAM dołożyłem drugie 512 MB i zero poprawy. Komputer chodzi tak od nowości.
Czy w przypadku tego pierwszego komputera, złożyłem może podzespoły które nie współgrają?