Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z logowaniem

28 Mar 2004 20:04 2042 18
  • Poziom 12  
    Od pewnego czasu mam problem z logowaniem do niektorych stron www(serwisów) miedzy innymi idea.pl i do banku Inteligo. Poprostu gdy klikne na link do logowania strona sie nie wczytuje i jest napisane ze nie mozna wyswietlic strony. Zaraz po sformatowaniu nie ma tego problemu lecz po kilku dniach logowanie jest juz niemozliwe.
    Do Allegro.pl natomiast moge sie logowac bez problemu.
    Skanowale dysk programami antywirusowyi i nic nie znaleziono :)
    Prosze o pomoc :(
  • Poziom 14  
    a moze grzebałes w opcjach systemu(zabezpieczenia internetowe)
  • Spec od komputerów
    A w jaki sposób łączysz się z internetem. Może strony z którymi się łączysz traktują Twój IP jako zakazany ?
  • Poziom 17  
    Moze masz zle ustawione "cookies" w systemie...?!
  • Poziom 12  
    lacze sie z netem przez siec osiedlowa.
    mam win98 SE i w opcjach zabezpieczenia jest caly czas ustawiony poziom domyślny. nic nie przestawiam nigdy. juz moze 4 razy robilem formata i zawsze po kilku dniach pojawia sie ten sam problem.


    niestety nie pinguje sie.
    jaka polecasz przegladarke ??;]
  • Poziom 29  
    Wgraj inną przeglądarkę ,sprawdź czy strona odpowiada na pingi .
  • Poziom 12  
    niestety nie pinguje sie.
    jaka przegladarke polecasz ?? ;]
  • Poziom 29  
    Opera ,Mozilla,Netscape ,zgłośiłbym się z problemem do operatora sieci, jakby stronki odpowiadały na pingi to wina systemu ,ale jak nie odpowiadają to raczej szukałbym gdzie indziej.
  • Poziom 12  
    no tak ale dlczego zaraz po reinstalce systemu wszytsko jest dobrze a po kilku dniach nie ma mozliwosci logowania ?!
  • Poziom 29  
    Tylko czy masz problem z samym logowaniem po wpisaniu hasła? czy nie otwiera Ci się główna strona inteligo ,myśle że w jakiś sposób możesz być blokowany po zebraniu informacji o Twoim komputerze ,dlatego na początku wzystko jest ok,ewentualnie spróbuj z innej maszyny się pologować kilkakrotnie np. u kolegi z tej samej sieci ,dało coś zainstalowanie innej przeglądarki?
  • Poziom 12  
    probuje wlasnie znalezc jakas inna przegladarke masz moze linki gdzie mozna znalezc mozile. na poczatek sprobuje moze ie6 zainstlowac.
    a co do logowania to np na idea.pl okienko logowania jest na glownej i po wpisaniu danych i zatwierdzeniu otwiera sie strona z napisem nie mozna wyswietlic strony. Natomiast w przypadku Inteligo an glownej stronie znajduje sie odnosnik do strony z logowaniem i po kliknieciu otwiera sie nowa strona rowniez z napisem nie mozna wyswietlic strony.
    oczywiscie u innych nie ma takiego problemu chocby nawet w tej samej sieci
  • Poziom 12  
    dzięki bardzo.
    juz jutro instalne bo teraz ide lulu.
    napisze jutro czy cos pomoglo czy nie
  • Poziom 12  
    niestety stronka podana przez Ciebie sie nie wczytuje, ale znalazlem inny link. zabieram sie do instalacji ;]
  • Poziom 11  
    jesli juz chcesz formatowac dysk twardy to korzystaj z opcji deltre *.*/p tylko wczeniej zaladuj sterownik smartdrv do pamieci ram i zobaczysz jak kasowanei plikow pujdzie blyskawicznie jesli pominiesz p to wyczysci dykl z miejsca w kilkanascie sekund
  • Poziom 12  
    a czym tak komenda rozni sie od zwyklego formatowania wywolanego poleceniem "format"
  • Poziom 14  
    @homer90210
    Szybciej niż format c:\ /q ? ;)

    @tomer123
    Myślę, że problem polega na tym, że prawdopodobnie w obu przypadkach (Intelligo i Idea) stosowane jest bezpieczne logowanie - adres, który ci się nie otwiera zaczyna się od https:// Domyślne logowanie do Allegro nie jest szyfrowane, chociaż istnieje także taka możliwość. Pogadaj z lokalnym adminem czy ktoś miał podobne problemy, poproś o pomoc. Jeśli napiszesz do banku, idei czy allegro i tak najpewniej dostaniesz podobną odpowiedź: proszę zainstalować poprawki do Win98, nowsze wersję i wszelkie zalecane przez MS poprawki i łaty do IE i OE.

    @tomer123 deltree to komenda kasowanie drzewa katalogów (z podkatalogami i plikami.
  • Poziom 12  
    hm.....ale jezeli w allegro wybiore bezpieczne logowanie SSL to wszystko jest dobrze i loguje sie bez problemu, pomimo iz rowniez adres zaczyna sie od https
  • Poziom 12  
    byla to jednak wina przegladarki :)
    zainstalowalem Opere i wszystko jest OK.
    mama jescze tylko pytanko-gdzie sie ustawia jezyk polski w operze. weszedlem w preferecje ale niestety nie ma tam jezyka polskiego do wyboru. istnieje moze jakies spolszczenie ?! w nazwie instalki jest niby PL ;p