Witam . Mam problemy z komputerem mianowicie posiadam płytę jak w tytule i twardziela seagate barracuda 160 giga. Wszystko niby pracuje w porządku ale pod moją nieobecność w domu (dłuższy okres) dwa razy wysypał się system. Po powrocie zacząłem w nim grzebać i np gdy chcę zainstalować servi packa 3 to podczas instalacji system się zwiesił a po restarcie już nie odpalił tzn naokrągło próbował się zrestartować. Dysk ma utworzone dwie partycje po 80 gb i gdy we właściwościach dysku C uruchamiam sprawdzanie błędów to na drugim etapie operacji system się zwiesza i po pewnym czasie komp się restartuje ale już z rozsypanym windowsem. Sprawdzanie dysku d przebiega bez zarzutów. Dysk jest podłączony na sata 2 i co najdziwniejsze jak założe stary dysk na ide komp działa bez zarzutu. Zauważyłem też że gdy się system zwiesza to dysk mocno się nagrzewa w okolicy elektronki (palcem nie dotkniesz). Zawiozłem dysk do kumpla wpiąłem uzbrojonego w windowsa pod jego komputer i działał bez zarzutu!!! Komp był kupiony kompletny i ju z był reklamowany bo przerywało zasilanie na płytę głóną i komp momentalnie stawał czy to mogło uszkodzić płytę? Liczę na Waszą pomoc. Może ktoś miał ten sam problem?
Płyta gigabyte ga-m61sme-s2
Hdd Seagate barracuta 7200.10 180giga stx-l3510
Procek AMD Athlon(tm) 64 x 2 dual core 4000+
2 gb pamięć 2 x 1gb Geil
zasilacz Qltec 400 watt
Grafa galaxy.
Pozdrawiam Tomek
Płyta gigabyte ga-m61sme-s2
Hdd Seagate barracuta 7200.10 180giga stx-l3510
Procek AMD Athlon(tm) 64 x 2 dual core 4000+
2 gb pamięć 2 x 1gb Geil
zasilacz Qltec 400 watt