TV sharp LC-32D44E
dvd recorder panasonic DMR-EH57
magnetovid vhs oldschoolowiec SANYO (brak wejsc EURO) tylko czincz
dekoder upc thomson
Dzień dobry forumowicze : Im więcej czytam jak to podłączyć tym mniej wiem, dlatego zamieszczam ten pościk. Instrukcja dvd i tv nie podaje schematu połączenia z takim starym magnetowidem ( podłączyć chcę tylko tymczasowo, aby zgrac filmy vhs a dvd )Na forach ludie podają różne kombinacje podłączenia w zależności od preferencji. Moje są następujące:
Jak najlepsza jakość odbieranego sygnału kablówki cyfrowej
Jak najlepsza jakość zapisu obrazu na dvd i hdd
Możliwość nagrywania innego programu niż aktualnie oglądany
oczywiście "jak najlepsza" na miarę możliwości:) Posiadane kable:
HDMI 1x 0 ,7m ekranowany
SCART 2x
SCART-czincz 1x (aktualnie podłączony tv z magnetowidem)
S VIDEO- 5
AUDIO/VIDEO- 5
KONCENTRYCZNY- 5
Możliwość dokupienia któregoś z niewymienionych a potrzebnych przewodów.
Nie orientuje się który dekoder obrazu, ten z tv czy może z dvd lepiej odbierze sygnał kablówki cyfrowej UPC.
Aha i jeszcze jedno pytanie. skoro najlepszym przekaźnikiem sygnału cyfrowego jest HDMI dlaczego dekoder UPC nie posiada tego wejścia tylko 2x SCART euro (które według logiki są wąskim gardłem dla sygnału cyfrowego)? Niby udostępniają tv cyfrowo, ale jednak ograniczoną brakiem maksymalnego wykorzystania. Sorki za błędy i niefachowość to mój pierwszy post tutaj:)
a tu moja kombinacja nieudana

dvd recorder panasonic DMR-EH57
magnetovid vhs oldschoolowiec SANYO (brak wejsc EURO) tylko czincz
dekoder upc thomson
Dzień dobry forumowicze : Im więcej czytam jak to podłączyć tym mniej wiem, dlatego zamieszczam ten pościk. Instrukcja dvd i tv nie podaje schematu połączenia z takim starym magnetowidem ( podłączyć chcę tylko tymczasowo, aby zgrac filmy vhs a dvd )Na forach ludie podają różne kombinacje podłączenia w zależności od preferencji. Moje są następujące:
Jak najlepsza jakość odbieranego sygnału kablówki cyfrowej
Jak najlepsza jakość zapisu obrazu na dvd i hdd
Możliwość nagrywania innego programu niż aktualnie oglądany
oczywiście "jak najlepsza" na miarę możliwości:) Posiadane kable:
HDMI 1x 0 ,7m ekranowany
SCART 2x
SCART-czincz 1x (aktualnie podłączony tv z magnetowidem)
S VIDEO- 5
AUDIO/VIDEO- 5
KONCENTRYCZNY- 5
Możliwość dokupienia któregoś z niewymienionych a potrzebnych przewodów.
Nie orientuje się który dekoder obrazu, ten z tv czy może z dvd lepiej odbierze sygnał kablówki cyfrowej UPC.
Aha i jeszcze jedno pytanie. skoro najlepszym przekaźnikiem sygnału cyfrowego jest HDMI dlaczego dekoder UPC nie posiada tego wejścia tylko 2x SCART euro (które według logiki są wąskim gardłem dla sygnału cyfrowego)? Niby udostępniają tv cyfrowo, ale jednak ograniczoną brakiem maksymalnego wykorzystania. Sorki za błędy i niefachowość to mój pierwszy post tutaj:)

a tu moja kombinacja nieudana