Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

jak połączyć ze sobą dekoder polsatu MINI i LG "HT 303

czukej 31 Dec 2008 15:37 1914 4
    czukej
    Level 2  
    Witam, panowie kupiłem dekoder polsatu MINI.Chciałem go podłączyc do kina domowego LG "HT 303 SU",w tym że to kinie jest tylko jedno gniazdo SCART i wejścia RCA(czincz).Natomiast w dekoderze jest gniazdo SCART jest też RCA i SPDIF.I problem w tym że, podpiołem kino do telewizora, dekodet rownież za pomocą kabla SCART z wszystkimi aktywnymi PINAMI i przełanczając kino na opcję TV/VIDEO nie ma GŁOSU z dekodera na kinie tylko szumy,prubowałem też za pomocą kabli RCA z dekodera do kina i też nic.WIĘC CO JEST NIE TAK?
    User removed account
    User removed account  
    czukej
    Level 2  
    Cze. Kolego, dekoder jest podłączony do telewizora poprzez SCARTA i kino też przez SCARTA,i tak mi się wydaje że jeżeli SCARTY mają wszystkie PINY aktywne to dżwięk nadawany z tunera do telewizora to też powinien być nadawany z telewizora do kina.Ale mam inną opcję ,do telewizora założę SCARTA z podwujną wtyczką do tej wtyczki podłącze kino i dekoder ,a z drugiego gniazda wypuszcze sygnał z tele, do kina poprzez kabel typu SCART i "czincz"i podepne w kinie do gniazda typu "czincz". Co o tym myślisz?
    KIEROWCA_VW
    Level 35  
    czukej wrote:
    Cze. Kolego, dekoder jest podłączony do telewizora poprzez SCARTA i kino też przez SCARTA,i tak mi się wydaje że jeżeli SCARTY mają wszystkie PINY aktywne to dżwięk nadawany z tunera do telewizora to też powinien być nadawany z telewizora do kina.Ale mam inną opcję ,do telewizora założę SCARTA z podwujną wtyczką do tej wtyczki podłącze kino i dekoder ,a z drugiego gniazda wypuszcze sygnał z tele, do kina poprzez kabel typu SCART i "czincz"i podepne w kinie do gniazda typu "czincz". Co o tym myślisz?

Po co utrudniać sobie życie?
    Dekoder->TV za pomocą EURO-EURO
    Kino domowe->TV za pomocą EURO-EURO
    Dekoder->Kino domowe za pomocą kabla CHINCH-CHINCH.

W menu kina domowego ustawić to wejście, do którego podłączono sygnał z dekodera
    User removed account
    User removed account