Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

vygis tool box lgkp235 brak komunikacji

argo16 01 Jan 2009 14:48 1533 9
    argo16
    Level 25  
    Witam.Mam problem z lgkp235 a mianowicie brak komunikacji ,kabel od lgke500 pod vygisa ,przekładałem już rx tx bez rezultatu ,telefon jest z orange uk,port com ustawiony prawidłowo . Inne modele idą bez problemu tylko z tym modelem jest problem,dodam że mam zainstalowaną najnowższą instalke z supportu vygisa.
    matiksm
    Level 21  
    z modelem czy z tym konkretnym telefonem? Robilem vygisem i wszystko dzialalo bez problemu.

Rozbierz wtyczke i zobacz czy pinout masz taki jak na supporcie, moze ktoras masa jest niepodlaczona i w tym modelu to robi roznice.
    argo16
    Level 25  
    Problem właśnie z tym modelem to jest 3 szt którą nie mogę sie połączyć ,kabel mam zgodny z pinami z supportu ,jeden kabel już rozebrałem i żadnego efektu ,zamieniałem na rózne sposoby .Kupiłem drugi kabel i dalej nic ,może inaczej się ten model się bootuje ,ja wkładam wtyczkę do fona i nasickam on off i zawsze idą inne modele bez oporu a z tym mam problemy.
    matiksm
    Level 21  
    sprawdz jeszcze tak: kabel podlaczony do telefonu i boxa oczywiscie, daj connect i wtedy wsadz baterie
    pepe50
    Level 14  
    miałem ten sam problem np kc550 robiłem tym kablem ze supportu ale kp235 nie poszło dopiero pomógł kabelek z gsm-sklepu(musi byc roznica chyba ktores pinauty sa polaczone)
  • Helpful post
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Kabel ma być opisany jako KE500 flash a nie KE500.
    Kablem KE500 flash robie np. KP130, KF600 i KP235 i nie ma problemu.
    Artech
    VIP Meritorious for electroda.pl
    argo16 wrote:
    Temat zamykam ,problem rozwiązany kabelek ke500 flash i po problemie,dzięki za pomoc.

Jak zamykasz jak otwarty , teraz zamykam