Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

WV Gamma V (blaupunkt) nie stroi , cisza w głośnikach

okey 01 Sty 2009 17:47 1589 4
  • #1 01 Sty 2009 17:47
    okey
    Poziom 12  

    Witam radyjko nabyte z objawami jak w temacie,po wpisaniu kodu załancza się lecz nie znajduje stacji, w głośnikach szum, z kasety też szum. Podejrzewam zły wsad pamięci 25160N SPI (ślady lutowania). Proszę o sprawdzonego bina model GAMMA V Blaupunkt VWZ1Z3XXXXXXXX
    1J0 035 186 B
    prosesor XS4B5A062
    Wgrywałem te dostępne z elektrody i lipa. Zastanawiam się czy to aby zły wsad czy też elektronika, ale wszystkie napięcia OK.
    Pozdrawiam

    0 4
  • #2 01 Sty 2009 19:59
    alexplus
    Poziom 16  

    Jaki masz szum z kasety? jak z fm?
    to coś z elektroniką.

    0
  • #4 06 Sty 2009 11:09
    okey
    Poziom 12  

    Witam szum taki jak na niewstrojonej stacji, z kasety mniej intensywny.
    Dzięki za bina po powrocie z urlopu powiadomie o efektach.
    Pozdrawiam

    0
  • #5 08 Sty 2009 22:44
    okey
    Poziom 12  

    Witam po wgraniu bina objaw ten sam. Po głębszej analizie tematu okazało się że sygnał m.cz. z kasety dochodzi do układuTDA7348D (procesor foni), natomiast z radia szum. Winowajcom całego zamieszania jest wynalazek blaupunkta pod nazwą handlową DigiCaiver z lubiącym wysoką temperaturę procesorem DST XC390239FU. Przelutowałem w/w układ, sprawdziłem kwarc bez zmian nie reaguje na zmrażanie, pozostaje go podnieść i sprawdzić przelotki ale to mi wygląda na zgon. Pytanie jeszcze dlaczego sygnał z kasety nie wychodzi z układu TDA7348, ale to w obliczu wymiany DST jest bez znaczenia.
    Dzięki za pomoc zamykam temat odstawiając radyjko na dawcę.

    0