Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

DVD Philips DVD710/002

@rt 29 Mar 2004 18:11 2213 6
    @rt
    Level 16  
    Mam problem z DVD jak w temacie. Nie działa klawiatura lokalna. Z pilota wszystkie funkcje działają prawidłowo.
    Szukałem posty dotyczące tego modelu i znalazłem info że DVD może być w trybie DEALER MODE. niestety nikt nie napisał jak z tego można wyjść.
    Czy są na to jakieś sposoby,aby uaktywnić klawiaturę lokalną ?

Pozdrawiam
    Dzieju
    Level 15  
    mam sztuke z uszkodzona przetwornica moge odsprzedac front

pozdrawiam
    Ile to jest warte ?
    @rt
    Level 16  
    Witam

Szkoda że dowiedziałem się o tym tak późno, niestety klient zabrał już sprzęt - będzie obsługiwał go tylko z pilota.

Pozdrawiam
    aDVan
    Level 11  
    Może moja odpowiedź już się nie przyda, ale dodam, że w Philipsach może być złącze diagnostyczne na płycie głównej (7-pin) i można do niego podłączyć komputer przez RS-232. Wystarczą 3 przewody (1-RX, 5-GND, 3-TX) oraz zwarcie pinu 2 do masy (czyli z pinem 5). Włączenie odtwarzacza uaktywni tryb diagnostyczny gdzie można uruchomić test klawiatury, zresetować chip, wyczyścić NVRAM i wiele innych rzeczy. Osobiście sprawdziłem to na DVD700, którego podłączyłem do palmtopa z programemem terminalowym. Ustawienia terminala: 19200, 8N1, no handshaking.
    map17et
    Level 11  
    A jak to złącze wyglada i gdzie dokładniej jest umiejscowione?
    czuchus
    Level 13  
    Jest to uszkodzenie pamięci eeprom bodajże 24c08 ,najlepiej jest mieć sczytaną taką pamięć z dobrego odtwarzacza i wlutować zaprogramowaną ,aczkolwiek można ją zresetować w sprzęcie ale to jest opisane gdzieś w instrukcji użytkownika.
    aDVan
    Level 11  
    A jak to złącze wyglada i gdzie dokładniej jest umiejscowione?

a propos złącza diagnostycznego: raczej łatwo je znaleźć na płycie głównej, bo rzuca się w oczy (nic do niego nie jest podłączone). Gniazdo nie jest w żaden sposób opisane. Jest tylko numeracja końcówek. Załączam skan płyty głównej z DVD700 ze wskazówkami dotyczącymi podłączenia terminala portu szeregowego.