Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kuchenka Amica G6E1.32ZpMA - kopcą palniki

marcin9030 02 Jan 2009 12:36 24576 6
    marcin9030
    Level 2  
    Witam, strasznie kopci z palnika, garnki są zadymione, wymieniłem dysze, ale to takze nie pomogło, kuchenka jest na gaz propan- butan. Nie mam pojęcia jaki może być przyczyna? kuchenka ma jakies 3 lata, kiedyś paliła bez zarzutu
    Mychatel
    Level 15  
    A gaz masz w porządku?
    marcin9030
    Level 2  
    sprawdzałem na innej, starej kuchence, tam nie dymi, gaz kupuje w tym samym miejscu od 3 lat, myślę że jest dobry
    Anonymous
    Level 1  
    Zenek997
    Level 12  
    Witam, też mam taki sam problem z podobnym modelem kuchni Amica.

Też wymieniłem dysze i nic to nie pomogło. Na dodatek największy palnik pali się pomarańczowym płomieniem i "prycha". A jeden z tych średnich nierówno się pali.

Czy wymiana kołpaków coś pomoże??
    mk1a
    Level 16  
    kolega skryn ma racje kołpaki do wymiany
    jeżeli pracuje na propan butan można zmniejszyć troszkę rozmiar dyszy bo przy dużym palniku problem za jakiś czas może się powtórzyć
    orajc
    Level 12  
    Kolega SKRYN widać że zna się na rzeczy, i potrafi fachowo ocenić problem, najbardziej wkurzają takie odpowiedzi (wezwij fachowca} jak napisał LBX
    lepiej żeby w ogóle nie pisał
    A problem tu jest na 100 % z kołpakami zniekształcają się pod wpływem bardzo wysokiej temperatury najprędzej duży palnik potem średnie itd.
    Ja spróbuje przetoczyć , lub zeszlifować wygięty środek kołpaka później napiszę czy coś pomogło.