Witam! Opowiem od początku. Miałem problem, z komputerem - padła płyta główna. Przed wczoraj kupiłem drugą, używaną płytę Medion 7042 pod procesorem P4 2.8Ghz HT FSB 800. Dzisiaj wszystko zmontowałem w całość. Uruchamiam komputer i wyskakuje komunikat "DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER", no więc wsadziłem płytkę z WINDOWS'em XP i oczywiście komunikat "DOWOLNY KLAWISZ SPOWODUJE URUCHOMIENIE Z DYSKU CD". Odliczanie sie kończy i komputer jakby nigdy nic uruchamia sie i wszystko jest ok. Sprawdzałem ustawienia BOOT'owania w BIOS'ie no i zmieniałem konfiguracje, wyłaczałęm wszystko na DISABLED no i nic... Bawiłem się zworkami (DVD jest na oddzielnej taśmie niż HDD), robiłem różne konfiguracje i dalej nic... Wkońcu zresetowałem CMOS i dalej nic... Podkreślam, że nie wiem czego dotyczy ten problem dlatego umieszczam go w tym dziale! Komputer oczywiście formatowałem i dalej to samo! Dysk to Western Digital 80GB i jest sprawny, ponieważ przed dzisiejszym włożeniem go do komputera siedział w innym i wszystko było jaknajbardziej ok! Proszę o jakieś sugestie...