Witam.
Mam problem z Outlook-iem.
Mianowicie.
W żaden sposób, nie chce mi wysyłać wiadomości.
Mam założone w nim konta z poczta.interia.pl oraz poczta.fm
I ani z tego pierwszego ani z drugiego nie wysyła poczty.
Pojawia się następujący komunikat:
Wystąpił nieznany błąd. Konto: 'Piotrek - interia', Serwer: 'poczta.interia.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '421 Cannot connect to SMTP server 217.74.64.236 (217.74.64.236:25), connect error 10060', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 421, Numer błędu: 0x800CCC67
Oczywiście, włączyłem: serwer wymaga uwierzytelnienia, ale to nie daje efektu, jeśli odfajkuję serwer wymaga uwierzytelnienia pojawia się dokładnie ten sam komunikat jaki podałem wcześniej.
Tak jakby ta opcja w ogóle nie działała.
W nazwie konta próbowałem wpisywać i adres e-mail i nazwę użytkownika którą wpisywałem gdy zakładałem konto, i w żadnym z wypadków nie chce wysłać wiadomości.
W czym może być problem?
Może ten komunikat coś sugeruje?
Z góry dziękuję za pomoc.
PS. Z zaporą również już próbowałem.
Mam problem z Outlook-iem.
Mianowicie.
W żaden sposób, nie chce mi wysyłać wiadomości.
Mam założone w nim konta z poczta.interia.pl oraz poczta.fm
I ani z tego pierwszego ani z drugiego nie wysyła poczty.
Pojawia się następujący komunikat:
Wystąpił nieznany błąd. Konto: 'Piotrek - interia', Serwer: 'poczta.interia.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '421 Cannot connect to SMTP server 217.74.64.236 (217.74.64.236:25), connect error 10060', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 421, Numer błędu: 0x800CCC67
Oczywiście, włączyłem: serwer wymaga uwierzytelnienia, ale to nie daje efektu, jeśli odfajkuję serwer wymaga uwierzytelnienia pojawia się dokładnie ten sam komunikat jaki podałem wcześniej.
Tak jakby ta opcja w ogóle nie działała.
W nazwie konta próbowałem wpisywać i adres e-mail i nazwę użytkownika którą wpisywałem gdy zakładałem konto, i w żadnym z wypadków nie chce wysłać wiadomości.
W czym może być problem?
Może ten komunikat coś sugeruje?
Z góry dziękuję za pomoc.
PS. Z zaporą również już próbowałem.