Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lodówka WHIRLPOOL ARC 5520 (5521/AL) - nie działa

padamski 03 Jan 2009 21:38 4331 4
  • #1
    padamski
    Level 2  
    Witam i na wstępie przepraszam za moje totalne dyletanctwo.

    Właśnie wróciliśmy z dwutygodniowego wyjazdu podczas którego dom wychłodził się do -1.
    Przed wyjazdem nie wyłączaliśmy lodówki, po powrocie zauważyliśmy, że lodówka całkowicie nie działa - nie świeci się lampka, nie załącza agregat niezależnie od ustawienia pokrętła regulacji.
    Nie mam zielonego pojęcia co mogło strzelić... Próbowałem znaleźć bezpiecznik, ale bezskutecznie (napięcie w gniazdku zasilania - jest :-) )
    Proszę o możliwe wsparcie i z góry dziękuję.
  • Helpful post
    #2
    User removed account
    Level 1  
  • #3
    padamski
    Level 2  
    Właśnie się grzeje :-)
    mówiąc poważnie - serio wymarznięcie maszyny może ją wyłączyć "czasowo"? Póki co ustawiłem regulator na OFF i podłączyłem lodówkę z powrotem do prądu (odłączyłem przed poszukiwaniem bezpiecznika).
    Lampka dalej się nie załącza, rano spróbuję odpalić agregat. Jeśli zadziała to Bóg mi świadkiem wysyłam koledze zgrzewkę piwa.

    Tym nie mniej może inne pomysły co mogło strzelić?
    swoją drogą to gdzie tam może być wspomniany bezpiecznik?
  • #4
    nares
    Home appliances specialist
    padamski wrote:
    .

    Tym nie mniej może inne pomysły co mogło strzelić?
    swoją drogą to gdzie tam może być wspomniany bezpiecznik?

    Nic nie wystrzeliło - wymagana temperatura otoczenia dla tych lodówek, to minimum 14°C. A co do obiecanej zgrzewki piwa dla skryna, to jestem świadkiem ! :D
  • #5
    padamski
    Level 2  
    Od rana lodówka działa i nawet mrozi :-)
    szlag trafił tylko żarówkę w środku ale to żaden problem - 9,50PLN plus wysyłka :-)
    Słowo się rzekło - Skryn, wyślij mi proszę Prywatną Wiadomość z adresem gdzie posłać obiecaną zgrzewkę. Jeszcze raz wielkie dzięki, Panowie!