podoba mi się audica 100 ale nie wiem czy warto ja kupować? co myślicie o tym samochodzie? czy lepiej juz kupić 80? tyle że 100 jest ładniejsze... 

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thererezerwataktyczna wrote:Po roku poszukiwań udało mi się kupić Audi 100 2.0 E 90r.prosto od Helmuta![]()
To nie żaden plastik-fantastic tylko auto z duszą, więc i serce trzeba mieć o niego przy każdym remoncie. Mój egz. był bardzo zaniedbany wizualnie, chociaż blacharka – wiadomo bez uwag gdyż pełen ocynk to jest to! Do tej pory wymieniłem wszystkie płyny, pompę wody, termostat, paski, filtry, amory, klocki, świece, przewody, kopułkę, palec, łożyska… lista jest długa, ale co najlepsze –że części są śmiesznie tanie i można bawić się w wymianę samemu, gdyż prostota działania i łatwość montażu sprawiają satysfakcję nawet nie specjalnie wykwalifikowanemu mechanikowi. Założyłem alu, oczywiście oryginalne a nie jakieś fisiorskie gwiazdy, uszyto mi nowe pikowane welurowe pokrowce na zamówienie, została mi jeszcze do naprawienia tylko klima. Hmm… efekt bez skrupułów mogę powiedzieć jest powalający. Jeżdżę klasykiem i uważam, że to jest niepowtarzalny klimat tego wozu, gdyż biorąc przestrzeń, jaką daje kabina i bagażnik, w połączeniu z gabarytami auta i niepowtarzalnym brzmieniem 5 cylindrowego silnika daje mieszankę wręcz degustacji z jazdy, a nie tylko zwykłego przemieszczania się z punktu A do B.
Reasumując, jeździłem wieloma nawet kilku letnimi samochodami, lecz przesiadłem się na 20 letnie Audi i nie żałuję! Zakup auta 4 tys., opłaty 1,5tys., części 2tys. Wrażenia z jazdy – bezcenne![]()
Pozdrawiam wszystkich właścicieli klasycznego cygara i nie tylko!
IgnisBox wrote:Balchy sa piekne nie bita na 100%.
IgnisBox wrote:Czy w kazdym silniku Audi 100. C3 mozna spotkac wtrysk elektryczny? Jesli nie to w jakich i od jakiego roku byly produkowane?
IgnisBox wrote:Blachy i podwozie na prawde mial zdrowe tylko na progach byly zalążki rdzy poza tym bardzo ciekawy egzeplaz.
.