Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

daihatsu feroza uklad paliwowy

premium22 06 Jan 2009 20:49 7104 5
    premium22
    Level 2  
    Witam w sprawie mojego ostatniego postu. Już znalazłem rozwiazanie, okazalo się że pompa paliwa nie dawala odpowiedniego ciśnienia. Zmieniłem ją na nową pompe od VW Polo i auto chodzilo bez zarzutu do dziś po przejechaniu 500km sytuacja sie powtarza!!co robic dlaczego ta nowa też siada?Czy ktoś może odp na moje pytanie może ma za duże ciśnienie?może jest inna przyczyna za odpowiedzi z góry dziki.
    autoas
    Level 42  
    Brudy w zbiorniku
    Zatkany filtr
    Źle działający regulator ciśnienia paliwa
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zatankuj więcej paliwa i zobacz. Może nie zasysa z dna zbiornika, nie ma przerw w pracy na zakrętach?
    premium22
    Level 2  
    zbiornik czysty, pelen paliwa, zostaje tylko sprawdzenie filtra, ktory juz zamowilem. Jesli chodzi o regulator cisnienia paliwa tego niewiem, ale wydaje mi sie że powinien wariowac odrazu po zmianie pompy paliwa, a nie dopiero po przejechaniu 500km- tak na zdrowy rozum wnioskuje :)
    premium22
    Level 2  
    Wychodzi jednak że nie filtr paliwa, nie czujnik cisnienia paliwa tylko znów pompa paliwa, tą co mi mechanik założył to PIERBURG 7.21659.02 czy ktoś wie jakie powinno być prawidłowe ciśnienie orginalnej pompy?w necie są różne dane jedne mówią 4bary inne 2,5bar. i bądz u mondry!! Dodam ze feroza ma silnik 1.6, 95km na pełnym wtrysku.