Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[E 51] Nokia-nie ładuje ładowarka Dc-4

sunkist 08 Jan 2009 22:53 3878 8
    sunkist
    Level 11  
    Witam !!
    Od razu napiszę że nie jestem serwisantem ,tylko poszukuję rozwiązania problemu , otóż ładowarka sieciowa ładuje zawsze bez problemu ,za to samochodowa DC-4 , jak tylko podłącze to chwilkę ładuję po czym wyskakuje na telefonie komunikat NIE ŁADUJE ,najciekawsze jest to że już chciałem ją wyrzucić ale pokusiło mnie i w czasie jakieś podróży podłączyłem ją i jakież było moje zdziwienie jak ładowarka pięknie ładowała do pełna , i nie że to jakiś przypadek bo kilka krotnie włączałem i wyłączałem wtyk i za każdym razem podejmowała ładowanie .
    Dziś pomyślałem że może kabel jest gdzieś przełamany dolutowałem do żarówki dwa przewody podłączyłem do ładowarki i żarówka nawet na chwilkę nie przestała świecić ,więc przewody są ok .
    Pytanie do znawców tematu , co jest popsute tel czy ładowarka ?? Tel mam od nowości nigdy mi nie upadł ,nie był zalany ani inne tego typu sprawy, ładowarka też nowa.

Z góry dzięki za odpowiedź :D

Pozdrawiam
    arem
    Level 39  
    zmień ładowarkę na innego typu - ta widać nie ma dostatecznej stabilizacji napięcia.
    sunkist
    Level 11  
    ale to jest oryginalna Nokia DC-4 ,jak to możliwe ?? jeśli zmienić to na inną DC-4 czy jakąś podróbkę ?? Celowo kupiłem DC-4 bo czytałem że te wszystkie "zamienniki " mogą uszkodzić telefon.
    Tygiel
    Level 12  
    Dzisiaj mialem podobny problem: telefon E51 mi zdechl w pracy, wzialem ladowarke kumpla (oryginal nokii z duzym wtykiem) z tym , ze ma przejsciowke na malego jacka 2mm no i komunikat "nie ładuje". Co ciekawe na E50 łąduje bez problemu.... Myslalem ze poszedl bezpiecznik ale po przyjezdzie do domu podlaczylem pod ta ktora byla orygianlnie razem z telefonem i ładuje.....
    MaciuchJ
    Level 19  
    Musisz kupić Ładowarkę DC-4 na której będzie wyszczególniony Twój model (E51)
    Kilka takich ładowarek mi się trafiło, że nie ładowały E51.
    Widocznie coś z wartością prądu jest nie tak...
    weedbooze
    Level 10  
    Mam takie pytanie: jesli ladowarka jest podlaczona do zasilania, a akumulator jest juz w 100% naladowany, to czy pobiera ona prad?