Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

6300 zawiesza sie po napisie nokia

arcus44 09 Sty 2009 22:56 2695 4
  • #1 09 Sty 2009 22:56
    arcus44
    Poziom 14  

    witam w telefonie nei dzialal blutucz, wiec wymienilem uklad,dodatkowo wygrzalem glasa od sima bo nie czytal karty. Aktualnie telefon odpala pojawia sie napis nokia a pozniej wisi na bialym zmiana oprogramowania nie pomogla, wylutowalem uklad bt myslac ze moze zrobilem jakies zwarcie ale nic sie nei zmienilo, nie mam pomyslu, czy telefon bez ukladu bt powinien sie załaczac normalnie?

    dobra tel bez obudowy, a dokladniej bez anteny sie wlacza nomalnie, problem stwarza antena i albo na plycie glownej cos zwiera, lub sama antena w obudowie, sam nie wiem.. nie mam anteny innej by podlozyc

  • #2 10 Sty 2009 13:45
    morgan_exe
    Spec od GSM

    Musi czegos dotykac ta antena, albo obudowa gdzies masuje. Samo podlaczenie anteny do jej konektora nie ma wplywu na prace telefonu. Sprawdz pobor pradu przy założonej antenie. Bez ukladu BT telefon powinien normalnie pracowac, z uszkodzonym moze sie nie uruchomic.

    pozdr

  • #3 10 Sty 2009 13:51
    arcus44
    Poziom 14  

    wylutowalem bt dla spokoju, telefon bez obudowy sie dopala normalnie jak juz wspomnialem, pobor pradu ma ok 0.30-0.40 sie lekko nagrzewa ale nie moge zidentyfikowac miejsca, gdzies na gorze jakby z Pa, dlatego ywlutowalem l7502 by odciac zasilanie od rf czipa oraz z7520 by odciac zasilanie od Pa, jednak nadal jest taki pobor pradu, nie wiem jaki powinien byc normalnie ale w noki 3110clasik, ktora jest podobna konstrukcja, jest pobor rzedu 8-18. nie chce na slepo wylutowywac ukladow i sprawdzac czy one zwieraja,

    dobra teraz bez anteny tez sie nie odpala wisi na bialym tlei sie restartuje, czasem zaskoczy niezaleznie czy w obudowie czy tez bez wiec.
    kilka razy zaskoczyl w obudowie i nie bylo zasiegu

  • #4 10 Sty 2009 14:54
    volcanoadam
    Poziom 11  

    Od Rf chipa nie możesz odciąć zasilania ze wzgl. na system clock, PA ma na zasilaniu cewkę.
    Bez BT będzie tel. działał, ale niesprawny (źle zamontowany) mógł uszkodzić proca.

  • #5 10 Sty 2009 15:05
    arcus44
    Poziom 14  

    wygrzalem troche wszystko tel juz dziala, bt tez pozostal problem zasiegu ale z tym sobie juz pradze wieczorem tak czy siak dzieki za pomoc, ps potrzebuje zdjecie kabla uniwersalnego do jafa takiego z allegro ufc bo mi kable powyrywaly sie z tej malej plytki

 
Black Friday do -15%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Ferguson