Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

akumulator do skutera

krzychu652 11 Jan 2009 16:23 10755 6
    krzychu652
    Level 10  
    Czy mogę zastosować większy akumulator do skutera bez obawy o niedoładowanie go przez prądnicę skutera?? Chodzi mi o akumulator o większym prądzie lub większej pojemności.

Przeniosłem z: Newsy
    /Faces/
    wariato
    Level 43  
    Do skutera jedynie 6V mocniejszym można popalić elektryke. Co najwyżej poszukaj o większej pojemności. Ale licz się z tym że aku większej pojemności trzeba dłużej ładować więc na krótkich trasach alternator go nie doładuje.
    djandriu
    Level 27  
    wariato wrote:
    Do skutera jedynie 6V mocniejszym można popalić elektryke. Co najwyżej poszukaj o większej pojemności. Ale licz się z tym że aku większej pojemności trzeba dłużej ładować więc na krótkich trasach alternator go nie doładuje.

Sugerujesz że skuter nie moze mieć instalacji innej niz 6V ?
    Bo wszystkie skutery (chińczyki) maja 12V jedynie simsony miały 6V .
    Mogę się mylic ale wszystkie sprzedawane osy, motobi, questy, wilgi jakie dostaje na autoryzowany serwis na cały dolny śląsk mają instalacje na 12V.
    Wypowiedz sie dokładniej
    Pozdrawiam
    Hucul
    Level 39  
    Mój Piaggio ma też 12V i nie pali się elektryka :D
    W skuterach akumulatory z reguły są niedoładowane - krótkie odcinki , jazda na światłach , częste kręcenie rozrusznikiem . Ja raz na tydzień ładuję akumulator prostownikiem i to wystarczy .
    wariato
    Level 43  
    Faktycznie mogłem się pomylić. Bo miałem małego quada taki dla dziecka i miał właśnie aku 6V i myślałem że również do skuterów takie idą. Wybaczcie za błąd. Pozdrawiam
    Piotreis
    Level 2  
    JA mam Skuter Sanili SL50QT-8 Chiński i kupiłem do niego Akumulator 12V12ah i jestem z niego narazie zadowolony ;>
    arturkura
    Level 2  
    Chińczyki... po co do tego chłamu akumlator większy?? zostawcie ten chiński i tak dłużej nie wytrzyma niż skuter...