Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Fibaro Fibaro
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie wyświetla temperatury Renault Megane 1,6 16V RT

sezam2007 12 Sty 2009 18:13 3857 6
  • #1 12 Sty 2009 18:13
    sezam2007
    Poziom 9  

    Witam serdecznie !

    Posiadam Renault Megane 1,6 16V RT, rocznik 2000, wiem że samochód ma czujnik zewnętrznej temperatury w lusterku, więc powinien mieć na wyświetlaczu radia pod zegarkiem temperaturę, ale jest nie wyświetlana, pod kontem jak patrzyłem na wyświetlacz widać że jest ta funkcja. Mam pytanie czemu nie wyświetla mi tej temperatury ???

    Pozdrawiam
    Luki

  • Fibaro
  • #2 13 Sty 2009 12:19
    georgetto
    Poziom 2  

    To że jest czujnik w lusterku to jeszcze o niczym nie świadczy,może nie być wiązki przewodów od czujnika do wyświetlacza jeśli funkcja pomiaru temperatury nie była zamontowana fabrycznie. Czujnik powinien być w prawym lusterku i delikatnie wystaje od dołu obudowy lusterka.Trzeba sprawdzić czy od strony wewnętrzej dzwi wychodzi wiązka od czujnika.

  • Fibaro
  • #3 13 Sty 2009 12:47
    robsons10
    Poziom 16  

    Pospraedzaj włącza wiązek przewodów w drzwiach.

  • Fibaro
  • #4 13 Sty 2009 13:09
    freelord
    Poziom 9  

    Zmieniałeś radio albo coś w tym stylu ?? Mam opla astre i po zmianie radia nie wyświetla mi daty jest temp. godzina a data się pojawia jak radio wyłącze. A może poprostu czujnik jest walnięty ;)

  • #5 13 Sty 2009 18:54
    robsons10
    Poziom 16  

    Napisz jakie radio włożyłeś ,ale wnioskuję,że nie fabryczne tylko pewnie jakiś cd.Jeśli tak to brakuje komunikacji między radiem a wyświetlaczem tak jak to było z fabrycznym.Bo gdy mniałeś fabryczne to po załączeniu go wyświetlacz przechodził w tryb wyświetlania informacji z radia(rds,częstotliwość itd.).Teraz brak sugnału na wyświetlacz.Jest to do pokonania tylko trzeba trochę w kabelkach pogrzebać.Niezbędne informacjie znajdziesz na www.studi24.prv.pl Pozdrawiam
    i miłej zabawy.

  • #6 14 Sty 2009 10:10
    sezam2007
    Poziom 9  

    radia nie zmieniałem ma nadal oryginał z cd, od początku kiedy kopiłem samochód nie ma wyświetlania temperatury.

  • #7 17 Lut 2009 22:16
    maxi321
    Poziom 11  

    sezam2007 napisał:
    ...od początku kiedy kopiłem samochód nie ma wyświetlania temperatury.


    Sprawdź w złączu(kostce pod tą trójkątną maskownicą przy szybie pasażera)piny 3-4(one odpowiadają za czujnik temp.zewn)rezystancje.
    Przy temp.5-0*C powinno być 5,4-6,2 kOhma.
    Stawiam jednak na"uwalony czujnik temp".Koszt w ASO ok 150zł.

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo